Last Updated on

Sun Pharma

Modvigil 200 mg by Sun Pharmaceuticals

modafinil

1 BRAIN LOGO                2  EYE LOGO                     3 LAMP LOGO

Waakzaamheid           Mentale behendigheid                Focus

Stimuleert alertheid in de hersenen

Bevordert mentale scherpte & verwerking

Verbetert focus, motivatie en energie

 

PRIJS VANAF

$ 0,80 per pil

 

BIJWERKINGEN

Sommige gerapporteerde
bijwerkingen

 

DOSERING

Tussen
50 – 200 mg per dag

 

BEGIN 2 uur.

PIEK 5 uur.

DALING 3 uur.

Beginnersgids voor Modvigil

Een van de bekendste families van cognitieve geneesmiddelen is de familie is afinil.

Modafinil moduleert de slaap-waakcyclus

Deze familie omvat verschillende versies van modafinil,  armodafinil en  adrafinil .

De goedkoopste optie binnen deze familie is Modvigil, dat zelf een generieke versie van Modafinil is. Er wordt gedacht dat het een milder effect heeft in vergelijking met anderen in zijn klasse, wat verschillende voordelen biedt voor degenen die modafinil willen gebruiken om hun productiviteit te verhogen.

Hier bespreken we Modvigil, hoe het wordt gebruikt, hoeveel te nemen en hoe het zich verhoudt tot anderen in zijn klasse.

Laten we beginnen.

Wat is Modvigil?

Modvigil is een generieke versie van modafinil. Het is voorgeschreven door artsen voor ADD / ADHD, narcolepsie of arbeiders die in ploegen werken en last hebben van slaapstoornissen.

Het is ook populair buiten dit voorgeschreven bereik bij studenten, creatievelingen professionals en bedrijfseigenaren vanwege het vermogen om de focus en productiviteit te verhogen. Velen verwijzen om deze reden naar dit medicijn als een ‘studiemedicijn’.

Verschillende bedrijven maken modafinil.

De merknaam van dit medicijn, Provigil®, is gemaakt door het Amerikaanse bedrijf Cephalon Inc.

Modvigil is een generieke en off-brandversie van modafinil gemaakt door het Indiase farmaceutische bedrijf HAB Pharma. Het is in wezen dezelfde chemische stof als het merkproduct, maar heeft een veel lagere prijs.

Er zijn weinig verschillen met betrekking tot kwaliteits- en testnormen tussen generieke geneesmiddelen en merkgeneesmiddelen. Het grote verschil is echter de prijs.

Merknaam modafinil (Provigil®) kan tot 50 meer dan de off-brand-versies zoals  Modvigil  of  Modalert kosten .

Dit is ook hetzelfde met andere industrieën, zoals kleding. Een merk shirt van een merk kan vele malen duurder zijn dan een anders vrijwel identiek shirt gemaakt door een ander bedrijf.

U betaalt in feite voor de reputatie van het bedrijf.

Modvigil in de sport

Modvigil wordt niet alleen geaccepteerd door mensen die mentale stress ervaren, maar ook door atleten, is schaken geen sport? :)In feite hebben stoffen van deze klasse een gematigd effect op de centra van de medulla oblongata, wat de vitale functies van ademhaling en bloedcirculatie stimuleert. Met andere woorden, modafinil stimuleert. De Amerikaanse luchtmachtpiloten hadden gemiddeld 550 milligram nodig om 40 uur zonder slaap door te brengen, terwijl hun reactiesnelheid en nauwkeurigheid vrijwel onveranderd bleven. Modvigil put de lichaamseigen reserves niet uit, zoals amfetamine, retaline en andere krachtige medicijnen, maar tegelijkertijd is het een geschikt alternatief waarmee u zich kunt ontdoen van de bijwerkingen die inherent zijn aan amfetamine-medicijnen.

Wat is Modvigil?

Waar ModvIGIL te kopen

Vanwege de wettelijke status van Modvigil kan het niet worden gekocht in winkels in Europa, de Verenigde Staten, Canada of Australië.

Modvigil kan echter worden gekocht bij online verkopers die modafinil en generieke afleidingen van armodafinil verkopen, gebaseerd op landen zoals India die het medicijn niet classificeren als een medicijn dat alleen op recept verkrijgbaar is.

Modvigil & Generic Modafinil

Wanneer een nieuw medicijn wordt uitgevonden, zal het bedrijf, dat het heeft ontwikkeld, een patent verkrijgen. Dit patent voorkomt dat andere bedrijven het medicijn voor een bepaalde periode kunnen produceren (meestal 20 jaar).

Zodra het octrooi vervalt, hebben andere bedrijven de mogelijkheid om hun eigen generieke versies van het medicijn te maken.

In het geval van modafinil en armodafinil zijn bedrijven zoals HAB Pharma en Sun Pharma opgevoerd om hun eigen versies te produceren, dat is waar we Modvigil en Modalert krijgen.

Wat is Modvigil?

Wat is het verschil tussen Modvigil en andere versies van Modafinil?

Hoewel Modvigil en Modalert hetzelfde werkzame bestanddeel bevatten, zijn de gebruikte sterkte en additieven verschillend, afhankelijk van wie het geneesmiddel maakt.

HAB Pharma maakt zowel Modvigil als een generieke armodafinil, genaamd Waklert. Dit bedrijf is een ISO-gecertificeerd productiebedrijf, evenals de producent van verschillende andere generieke geneesmiddelen.

Sun Pharmaceuticals is hun belangrijkste concurrent in deze markt. Ze produceren Modalert en Artvigil (generieke armodafinil). Sun Pharmaceuticals is een veel groter internationaal farmaceutisch bedrijf dat voornamelijk opereert vanuit de Verenigde Staten en India.

Zowel Modvigil als Modalert bevatten 200 mg van het werkzame bestanddeel. Modvigil wordt echter als de zwakkere van de twee beschouwd. 

Dit is niet erg, want sommige mensen vinden 200 mg Provigil of Modalert te stimulerend en geven de voorkeur aan de meer subtiele effecten van Modvigil.

Dit maakt het ook meer geschikt voor langdurig gebruik dan Modalert.

Modvigil is ook goedkoper dan Modalert, waardoor het toegankelijker wordt voor mensen met een beperkt budget.

Modvigil vs. andere geneesmiddelen voor onderzoek

Andere geneesmiddelen hebben dezelfde indeling en hetzelfde gebruik. Geneesmiddelen zoals Adderall,  Ritaline en Dexedrine worden allemaal gebruikt om ADD / ADHD en narcolepsie te behandelen. Deze medicijnen worden ook buiten de voorgeschreven toepassingen gebruikt om de focus en concentratie te verbeteren.

Ritaline wordt chemisch geclassificeerd als methylfenidaat, terwijl Adderall en Dexedrine worden geclassificeerd als amfetaminen. Deze chemicaliën verschillen sterk van de klasse van verbindingen, hoewel ze dezelfde voordelen hebben.

Sommige van deze geneesmiddelen, zoals Ritaline en Adderall, zijn veel stimulerender dan modafinil.

Ze kunnen opmerkelijke crashes in energieniveaus veroorzaken later op de dag als het medicijn verdwijnt. Deze medicijnen hebben ook de neiging bijwerkingen te veroorzaken die samenhangen met overstimulatie. Dit kan onder meer angst, slapeloosheid, slechte eetlust, tandenknarsen en paranoia zijn. Ze zijn ook verslavend.

Modafinil is veel minder stimulerend voor de hersenen, en gebruikers hebben de neiging om een geleidelijke overgang terug naar de normale toestand te voelen naarmate de modafinil minder wordt. Het komt ook minder vaak voor om bijwerkingen op modafinil te ervaren.

In vergelijking met andere geneesmiddelen in deze klasse is aangetoond dat modafinil significant minder bijwerkingen heeft. Een recente studie vond minder gevallen met bijwerkingen bij deelnemers van een modafinil-behandelingsgroep in vergelijking met een amfetamine (Adderall) -groep die werd behandeld voor bipolaire stoornis [7].

De juridische status van Modvigil

De juridische status van Modvigil

Modafinil wordt beschouwd als een door schema IV gereguleerde stof in de Verenigde Staten en Australië. Deze klasse wordt gedefinieerd als stoffen die medicinaal voordeel bieden, maar met potentieel voor misbruik. Deze medicijnen vereisen een doktersrecept om te kopen.

U kunt modafinil echter vrij gemakkelijk online kopen. 

Andere landen, zoals Canada, Finland en Zweden, hebben verschillende modafinil online manieren om geneesmiddelen te classificeren, maar leggen voor modafinil dezelfde beperkingen op als de Verenigde Staten en Australië.

Sommige delen van de wereld verbannen modafinil.

Hebben expliciet het gebruik van modafinil gecriminaliseerd, bestraft met verschillende  gevangenisstraffen en boetes als ze met de stof worden betrapt. Je kunt geen modafinil kopen bij de meeste online verkopers in deze landen.

De voordelen van Modvigil

Modvigil is een cognitief stimulerend middel. In vergelijking met andere stimulantia wordt Modvigil als veel subtieler beschouwd.

Modafinil werkt via het ”orexin-systeem” in de hersenen en verhoogt  dopamine  en gerelateerde neurotransmitters zoals norepinefrine .

Het orexin-systeem speelt een cruciale rol bij het reguleren van onze slaap-waakcycli en dopamine, die te maken heeft met emotie, focus en het beloningscentrum dat verantwoordelijk is voor het beheersen van onze motivatie, routines en gewoonten.

Modvigil helpt gebruikers bij het voltooien van hun werk of studie en om langer geconcentreerd te blijven. Het helpt ons minder concentratie schommelingen te hebben, zodat we iets sneller en met meer precisie kunnen werken. Het dwingt ons in essentie tot een continue stroom, waar veel mensen bij zweren als de beste manier om een baan te volbrengen.

Dit maakt Modvigil zeer geschikt voor het oplossen van het gebrek hebben aan inspiratie, het sneller afronden van taken, het makkelijker instuderen van een test of moeizaam of repetitief werk als aangenaam ervaren.

BRAIN LOGO

Mentale behendigheid

De voordelen van ModvIGil omvatten

 • Verbetert focus en concentratie
 • Verhoogt het creatieve denkproces
 • Vermindert de noodzaak om pauzes te nemen van werk- of studietaken
 • Elimineert mentale vermoeidheid gedurende enkele uren
 • Forceert de hersenen in een continue stroom

Hoe Modvigil werkt

Modafinil heeft verschillende effecten op de hersenen die samenwerken om de waakzaamheid bevorderende en cognitief verbeterende voordelen te bieden.

Modvigil verhoogt  dopamine  [1],  histamine  [2],  norepinefrine  [3] en  orexine [4] in de hersenen.

Die allemaal een rol spelen in het proces van wakker zijn, motivatie en concentratie [1].

Modvigil & dopamine

PICTURE

Dopamine-molecuul

Eén van de belangrijkste taken van dopamine is zijn betrokkenheid bij het beloningscentrum van de hersenen, wat ons een schok van plezier geeft wanneer we iets doen dat ons lichaam ten goede komt.

De reden dat we dit systeem hebben is om positieve gewoonten te bouwen die ons weer een taak willen laten doen. Dit gebeurt voor activiteiten zoals eten, sporten of seks.

We vertrouwen ook op dopamine voor motivatie en concentratie.  Een regio in onze hersenen die bekend staat als de nucleus accumbens, stimuleert dit proces, dat berucht is om dopamine.

Mensen die lijden aan ADHD hebben een lagere concentratie dopamine dan gemiddeld [5]. Dit betekent dat zij hun hersenen regelmatig moeten stimuleren om het beloningscentrum in te schakelen, waardoor het bijzonder moeilijk is om zich te concentreren op of slechts één taak tegelijk uit te voeren.

Dopamine-heropnameremmers zoals modafinil en andere geneesmiddelen zoals Adderall en Ritalin worden gebruikt om de dopamineconcentraties in de hersenen te verhogen, zodat het beloningscentrum effectiever kan functioneren.

Dit maakt het gemakkelijker voor mensen die lijden aan aandachtstekortstoornis, (ADD) zich toch te concentreren.

Bij gezonde personen verhoogt het dopamine tot boven en voorbij normale niveaus, wat een krachtige boost in concentratie gedurende enkele uren oplevert, terwijl het medicijn effectief is. Als eenmaal de piek is bereikt, keert het brein snel terug naar normale niveaus van dopamine.

Modvigil & Histamine

PICTURE

Histamine Molecule

Waar denkt u aan als u het woord histamine hoort?

De meeste mensen denken meteen aan allergieën als ze histamine horen.

Dit komt omdat veel mensen naar de antihistaminica grijpen als ze klassieke symptomen van allergieën zoals een loopneus of niezen gaan ervaren.

Er zijn echter veel andere toepassingen van histamine in het menselijk lichaam.

In de hersenen wordt histamine vrijgegeven van neuronen die zijn verbonden met het controlecentrum van de hersenen (de hypothalamus). Het wordt gebruikt om de stimulatie in de hersenen te regelen als onderdeel van ons circadiane ritme.

Studies hebben aangetoond dat toename van histamine-afgifte in de hersenen leidt tot stimulatie en veranderingen in de slaap-waakcyclus [6].

Modvigil & Orexin

PICTURE

Orexin Molecule

Orexin is een peptide in de hersenen dat betrokken is bij de regulatie van de slaap-waakcyclus, eetlust en neurostimulatie [7].

Mensen die lijden aan narcolepsie hebben vaak een disfunctioneel orexin-systeem. Narcolepsie is een slaapstoornis waarbij patiënten plotseling van een waaktoestand naar een diepe slaap gaan.

Van modvigil en andere versies van modafinil is aangetoond dat het de activering in de hersenen verhoogt [4].  Dit is waarschijnlijk het mechanisme achter de meeste van de waakzaamheid bevorderende voordelen van modafinil.

De negatieve effecten van Modvigil

Niet alle effecten van Modvigil of aanverwante producten zijn gunstig. Het begrijpen van de bijwerkingen is essentieel om te bepalen wanneer en hoe modafinil moet worden ingenomen.

Modvigil (en andere versies van Modafinil) zijn zo effectief in het vergroten van onze focus en concentratie dat het in sommige gevallen ons kan tegenwerken.

Soms kunnen we andere mensen vergeten als we ons zo op één bepaalde taak concentreren. Het kan onze interesse in sociale interacties verminderen, ons doen vergeten om te eten of te drinken, en we kunnen sommige van de andere taken die we moeten doen niet voltooien.

 • NEGATIEVE EFFECTEN
  • Maagklachten (meest voorkomende)
  • Huiduitslag (zeldzaam, maar kan ernstig zijn)
  • hoofdpijn
  • Misselijkheid
  • Angst
  • Slapeloosheid
  • Duizeligheid

Hoeveel kost Modvigil?

HAB Pharmaceuticals, de fabrikant van Modvigil, staat bekend om zijn lagere kosten van medicijnen.

De meeste leveranciers van Modvigil bieden verschillende hoeveelheden van het medicijn, die de kosten van de tabletten kunnen veranderen.

ModafinlXL biedt hoeveelheden van 50, 100, 200, 300 en 500 tabletten per bestelling aan.

De prijs varieert van USD $ 1 tot USD $ 2,53, afhankelijk van de bestelde hoeveelheid.

Dit is vergelijkbaar met Modalert, die varieert van USD $ 0,83 tot USD $ 1,98 per tablet.

Provigil® aan de andere kant, de merknaam modafinil, kost wel USD 51 per tablet.

Als u voor Modvigil bij ModafinilXL kiest, gebruik dan onze kortingscode: y10  om 10% op uw bestelling te besparen!

De geschiedenis van Modvigil

Modafinil is een benzhydrylsulfinylverbinding met betrekking tot  adrafinil  en  armodafinil .

Adrafinil werd voor het eerst ontdekt in 1974 door een Frans bedrijf genaamd Laboratoire Lafon.

Het grote Amerikaanse farmaceutische bedrijf Cephalon Inc kocht later Lafon Laboratories, samen met de exclusieve rechten voor de vervaardiging van adrafinil.

Onderzoekers ontdekten later dat adrafinil werd gemetaboliseerd door de lever om een inactieve metaboliet te produceren die bekend staat als modafinilic acid en de actieve metaboliet modafinil.

Ze concentreerden zich vervolgens op deze actieve metaboliet en produceerden de originele versie die vandaag nog steeds wordt verkocht, Provigil®.

Cephalon Inc hield het patent voor deze stof van 1990 tot 2010. Toen dit octrooi afliep, begonnen verschillende andere bedrijven hun eigen generieke versies van het medicijn te produceren.

HAB Pharma kwam kort daarna uit met Modvigil, dat tot op heden één van de populairste generieke versies is geworden.

Natuurlijk produceren andere bedrijven ook hun eigen generieke versies, waaronder Teva Pharmaceuticals, Shire Pharmaceuticals, Sun Pharmaceuticals, Mylan, Barr en Ranbaxy.

Andere generieke versies van Modafinil omvatten:

 • Alertec
 • Alertex
 • Carim
 • Mentix
 • Modapro
 • Modasomil
 • Modiodal
 • Provake
 • Resotyl
 • Stavigile
 • Vigia
 • Vigicer
 • waken
 • Zalux

Wat is de dosis van Modvigil?

Elke Modvigil-tablet bevat 200 mg modafinil.

De tabletten hebben een handige plooi in het midden, zodat gebruikers de pil in tweeën kunnen breken voor een dosis van 100 mg, indien gewenst.

De standaarddosis is één volledige tablet per dag. Dit kan dagelijks of één voor één worden gedaan om bijzonder veeleisende taken te doorstaan. Voor kleinere of meer gevoelige personen heeft de dosis van 100 mg vaak de voorkeur.

Het duurt ongeveer 30 minuten voordat Modvigil effect heeft, omdat het wordt opgenomen door de dunne darm en de bloed-hersenbarrière passeert. Vervolgens piekt het middel voor zo`n 2-3 uur na de inname en neemt vanaf dat punt geleidelijk af.

Na ongeveer 14 uur wordt het grootste deel van het medicijn via de nieren uit het systeem verwijderd.

Dit kan variëren afhankelijk van de grootte van de persoon, de gezondheid van de lever en de nieren, en welk voedsel samen met de Modvigil werd geconsumeerd.

De juridische status van Modvigil

Conclusie

Modvigil is een geweldig alternatief voor andere stimulerende cognitieve versterkers omdat het minder bijwerkingen heeft en minder stimulerend werkt.

Het is geweldig voor mensen die hun productiviteit willen verhogen wanneer ze proberen een examen te volbrengen, een vermoeiende taak te voltooien of een creatief proces willen doorlopen.

In vergelijking met andere vormen van modafinil, is Modvigil  uitstekend voor degenen die op zoek zijn naar iets dat effectief is, maar subtieler. 

Het is goedkoper dan andere vormen en zal waarschijnlijk geen overmatige stimulatie veroorzaken.

We raden ModvIGIL aan voor dagelijks gebruik, of voor degenen die op zoek zijn naar een zachte (maar zeer effectieve) cognitieve stimulans om dat zware project af te maken, voor dat grote examen te studeren of saaie en mentale opgaven af te maken.

10.0 10

PERFECT

Modvigil 200mg by Sun Pharmaceuticals Klantrecensie

At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos ducimus qui blanditiis praesentium voluptatum deleniti atque corrupti quos optio cumque nihil impedit quo

3
DESIGN10.0
DEVELOPMENT10.0
FASHION10.0
Reader Rating: ( 2 votes ) 9.7

About The Author Modafinil Wiki

Wij zijn een team van Nederlandse bio-hackers, fitness- en gezondheidsfans die toegewijd zijn om u het laatste nieuws over nootropics en menselijke optimalisatie te bieden. De afgelopen 6 jaar hebben we deel uitgemaakt van de nootropische industrie in Nederland die miljoenen mensen helpt de cognitieve prestaties te verbeteren met behulp van Modafinil smart drugs en andere noötropica.

comments (0)