Last Updated on

Inhoud:

Modafinil en adrafinil zijn beide populaire smart drugs. Ze verhogen de focus en concentratie en kunnen ons alert en waakzaam maken.

Studenten, managers en freelancers gebruiken deze medicijnen allemaal om hun productiviteit en werkefficiëntie te verhogen.

Deze verbindingen zijn nauw verwant, maar er zijn enkele belangrijke verschillen die u moet weten.

Hier bespreken we wat adrafinil en modafinil zijn, hoe ze vergelijken en welke belangrijke verschillen u moet weten om een weloverwogen beslissing te nemen

Adrafinil: Modafinil’s wortels

Tegenwoordig is modafinil een van de populairste farmaceutische slimme medicijnen op de markt.

Het’s eigenlijk slechts een van de drie verbindingen die allemaal nauw verwant zijn in dezelfde groep, de afinils.

De eerste iteratie van het medicijn is adrafinil, dat ergens in de jaren 1970 werd uitgevonden in het laboratorium van een Frans farmaceutisch bedrijf genaamd Laboratoire Lafon.

Adrafinil Research

Nadat ontdekte dat de verbinding de wakkere toestand van muizen kon verhogen, trok het de aandacht van een toen prominente slaap onderzoeker genoemd Michel Jouvet.

Hij ontwikkelde en testte de gegraven naast Laboratorie Lafon en hielp bij het opbouwen van de verwachting voor het medicijn dankzij zijn status van beroemdheid in de slaappsychologie en neurologie op dat moment.

De compound werd uitgebracht in 1994 in Frankrijk, en vier jaar later in de Verenigde Staten en de rest van de wereld.

Het werd aanvankelijk verkocht onder de merknaam Olmifon.

Modafinil Research

Onderzoekers van Lafon bleven hard werken aan het onderzoeken van meer van de subtiliteiten van het medicijn. Ze ontdekten uiteindelijk dat het actieve ingrediënt, verantwoordelijk voor de vele effecten, een metaboliet van het medicijn is, niet de adrafinil zelf.

Armodafinil heeft me als geen ander wakker gehouden tijdens de hele nacht. Ik voel me extreem energiek na het innemen, en meestal neemt mijn eetlust ook af. Ik voel niet altijd het ‘motivatie’-aspect waar mensen over praten, maar ik denk dat dat gewoon meer mentaal is. Voor degenen die nieuw zijn bij Moda’s, ik’d neem ‘s ochtends de helft van zowel de armodafinil als de modafinil en nog een helft van beide tijdens de lunch.

Exclusief aanbod voor al onze lezers: ModafinilXL biedt een gratis proefpakket van zowel generieke modafinil (Modalert) als armodafinil (Artvigil) per post rechtstreeks bij u thuis aan. Gratis pillen zijn al in uw winkelwagen gt; gt; gt;

Modafinil is een uitstekend product; helpt me echt een extra boost te geven wanneer ik twee banen werk; een late nacht baan. Helpt mijn humeur en algehele welzijn. Geen bijwerkingen, werkt als een charme.

Dit wordt in de farmacologie aangeduid als een “prodrug,” een medicijn dat door de lever moet worden gemetaboliseerd voordat het actief wordt.

Het blijkt dat wanneer het medicijn wordt gemetaboliseerd, we een inactieve metaboliet krijgen, bekend als modafinilic acid, en een actieve metaboliet, bekend als modafinil.

Lafon-onderzoekers besloten vervolgens om de zuivere actieve metaboliet, modafinil, te isoleren en er een eigen medicijn van te maken. Ze noemden het Provigil®.

Modafinil vertoonde een enorme verbetering ten opzichte van het vorige ontwerp— het was krachtiger, leverde zijn therapeutische effecten veel sneller op, en de effecten duurden veel langer. Dit betekende dat de nieuwere versie in een kleinere dosis kwam.

Het medicijn was een hit—verkoop van een paar honderd miljoen tabletten in de eerste paar jaar.

Sinds die tijd werd Laboratorie Lafon gekocht voor $ 450 miljoen door het grote Amerikaanse farmaceutische bedrijf, Cephalon Inc.

Cephalon gebruikte hun reputatie en financiële steun om de verkoop van medicijnen nog verder te stimuleren. Het primaire doel van het kopen van het bedrijf was om de exclusieve rechten te krijgen voor wat zij geloofden als de volgende kaskraker, Provigil®.

Ze vonden het leuk dat het medicijn dezelfde effecten had als de al populaire amfetamine, maar zonder de bijwerkingen.

Provigil® was een enorm succes, resulterend in miljarden dollars aan inkomsten in de komende jaren.

Armodafinil Research

Armodafinil is de volgende generatie van het medicijn.

De chemische structuur van modafinil is er in twee typen, een rechtshandige versie (R-modafinil) en een linkshandige versie (S-modafinil). Wij noemen dit “enantiomeren.”

Laat’s gebruiken onze handen als metafoor voor hoe deze verbindingen verschillen.

Modafinil Kopen Zonder Recept

We weten dat er twee versies van hetzelfde zijn, de linkshandige versie en de rechtshandige versie (R- en S-modafinil).

Laat’zeg je’wanneer u op een knop drukt, kunnen de rechter- of linkerhanden dit allebei effectief doen. Je zult het echter altijd beter doen (je dominante hand).

Modafinil is hetzelfde, een van de enantiomeren is beter in het raken van de knoppen (receptoren) in uw lichaam.

Onderzoekers van Laboratorie Lafon merkten op dat de R-modafinil-enantiomeer de dominante versie was.

Dit heeft geleid tot de ontwikkeling van armodafinil. Het bevat alleen pure R-modafinil, in plaats van zowel de S-modafinil als R-modafinil samen gevonden in modafinil. Ze noemden dit nieuwe product Nuvigil®.

Armodafinil is sterker dan modafinil en komt in een andere dosis om dit weer te geven.

In plaats van de standaard 200 mg wordt armodafinil geleverd in een standaarddosis van 150 mg.

Modafinil kopen & Adrafinil Online

Modafinil en adrafinil kopen is het gemakkelijkst door het gebruik van online leveranciers — het kan u ook een hoop geld besparen.

Plaatsen zoals ModafinilXL.com bieden aanzienlijk gereduceerde tarieven op hun modafinil. (TIP: U kunt nog eens 10% korting krijgen als u de kortingscode ENJOYMXL10 gebruikt tijdens het afrekenen).

In plaats van de dure merkproducten zoals Provigil te dragen® en Nuvigil®, leveren de meeste online leveranciers generieke versies van het medicijn in plaats daarvan.

Deze generieke medicijnen zijn hetzelfde als de merkproducten, maar kosten aanzienlijk minder.

Adrafinil kan in plaats daarvan worden gekocht bij plaatsen zoals Amazon.

De overeenkomsten tussen Adrafinil & modafinil

Modafinil en adrafinil hebben veel overeenkomsten. Dit komt omdat de effecten die ze bieden het resultaat zijn van een enkele chemische stof, modafinil.

Vergelijkbare voordelen van Modafinil en Armodafinil zijn onder meer:

 1. Verhoog dopamine-concentraties
 2. Verhoog norepinefrine concentraties
 3. Verhoog orexineconcentraties
 4. Verhoog het histaminegehalte in de hersenen
 5. Vergroot de focus en concentratie
 6. Stimuleer wakkerheid
 7. Productiviteit verhogen

Natuurlijk zijn deze overeenkomsten dat niet’het is een verrassing als je bedenkt hoe nauw de verbindingen zijn.

Wat’s belangrijker isn’t hoe vergelijkbaar ze zijn, maar hoe verschillend ze zijn.

De verschillen zullen onze redenering onderstrepen die zegt dat je deze verbinding moet vermijden en je aan modafinil moet houden.

De verschillen tussen Adrafinil & modafinil

Hoewel adrafinil en modafinil veel overeenkomsten hebben in de effecten die ze produceren, is de manier waarop functies heel anders.

Hier’s het fundamentele verschil tussen modafinil en adrafinil:

1. Adrafinil is een prodrug

Adrafinil, zoals vermeld, is NIET het actieve ingrediënt. Het moet door de lever worden verwerkt voordat het voordelen biedt. We noemen medicijnen die zich zo gedragen “prodrugs.”

Enkele andere voorbeelden van prodrugs zijn:

 • prednison (omgezet in prednisolon)
 • Aspirine (omgezet in salicylzuur)
 • codeine (omgezet in morfine)

Prodrugs verschillen van andere geneesmiddelen omdat ze de neiging hebben langer te duren om actief te worden, maar gaan ook langer mee in hun effectprofielen.

Dit is wenselijk met medicijnen zoals aspirine, prednison en codeïne omdat het betekent dat ze gedurende langere tijd pijnverlichting bieden.

Met adrafinil is dit echter niet het geval’Het is altijd goed, wat ons naar het tweede hoofdverschil leidt…

2. Adrafinil’s Effecten duren langer

Dit lijkt misschien een goede zaak, maar de halfwaardetijd van de actieve metaboliet, modafinil, is al heel lang. Als het medicijn te veel langer duurt om het af te breken, kan dit bijwerkingen veroorzaken die zich tot anabolen kopen in nederland in de vroege uren van de nacht uitstrekken… de meest voorkomende daarvan is ernstige slapeloosheid.

Dit is de meest voorkomende bijwerking gemeld met adrafinil. Omdat het medicijn eerst moet worden omgezet in modafinil en modafinilzuur voordat het lichaam het kan elimineren, kunnen de effecten heel lang duren; en niet op een goede manier.

We moeten ‘s nachts nog steeds uitschakelen om te herstellen en ons voor te bereiden op de volgende dag.

Met modafinil is de tijdsduur perfect omdat we het ‘s morgens kunnen innemen en toch genoeg tijd hebben om het medicijn te metaboliseren en aan het einde van de dag te slapen.

Met adrafinil moet u extra vroeg wakker worden om het medicijn te nemen, of het risico lopen niet in slaap te vallen aan het einde van de nacht.

3. Modafinil is aanzienlijk krachtiger

Een prodrug zijn— adrafinil moet door de lever worden geactiveerd.

Tijdens de “activering” van adrafinil, metaboliseert de lever het in twee verbindingen, modafinil en modafinilzuur.

Het metabolisme is ongeveer 50% van elk.

Modafinilic acid doet niets voor het lichaam en circuleert een paar uur in de bloedbaan voordat het door de nieren wordt gefilterd en uit het lichaam wordt geëlimineerd.

Dit betekent dat de helft van uw adrafinil-dosis gewoon wordt verspild. U moet het dubbele van het bedrag nemen om de gewenste resultaten te krijgen.

Modafinil en armodafinil gaan meteen ter zake.

Ze don’het moet worden gemetaboliseerd om op dezelfde manier te worden geactiveerd als adrafinil. Hierdoor kunnen ze bij dezelfde dosis aanzienlijk krachtiger zijn dan adrafinil.

De equivalente adrafinil-dosering voor de standaard 200 mg modafinil is ongeveer 600 mg…

Dat’s drie keer krachtiger!

4. Modafinil pieken veel sneller dan Adrafinil

Het adrafinil-molecuul heeft een halfwaardetijd van ongeveer een uur. Dit betekent dat het 60 minuten duurt voordat de helft van de adrafinil wordt omgezet in modafinil (wat vervolgens nog eens 15 uur duurt).

De tijd die nodig is om adrafinil te metaboliseren, betekent dat het langer duurt voordat het effecten op het lichaam begint te produceren.

Dus het duurt ongeveer een uur voordat het medicijn in de bloedbaan terechtkomt en dan nog een twee uur om het medicijn te metaboliseren in voldoende modafinil om zijn effecten te produceren.

Piekeffecten verschijnen meestal tussen de Markering van 3 en 5 uur, wat erg lang is.

Dit is meer dan de helft van de gemiddelde werkdag.

Als je Adrafinil goed hebt gebruikt toen je aan het werk ging, laat het’s zeggen dat dit rond 8 uur is. Het medicijn zou niet’t bereikt zijn hoogtepunt tot rond lunchtijd!

Modafinil daarentegen duurt ongeveer een uur om in de bloedbaan te komen en bereikt zijn piek na ongeveer twee uur. Als productiviteitstool is modafinil veel betrouwbaarder.

5. Adrafinil kan de lever beschadigen

Dit is het belangrijkste verschil.

Terwijl adrafinil wordt gemetaboliseerd door de lever, kan het schade veroorzaken aan de functionele hepatocyten die daar leven. Er zijn enkele meldingen geweest dat het medicijn leverschade veroorzaakte na herhaald gebruik.

Modalert 200 mg

 • Goed voor

  Waakzaamheid, cognitieve verbetering, stemmingsverbetering, alertheid

 • Dosering

  Tussen
  50-200 mg per dag

 • Bijwerkingen

  Sommige gemeld
  Bijwerkingen

 • Onpeak
  • Begin 1 uur
  • Piek 6 uur
  • Laten vallen 2 uur

About The Author Modafinil Wiki

Wij zijn een team van Nederlandse bio-hackers, fitness- en gezondheidsfans die toegewijd zijn om u het laatste nieuws over nootropics en menselijke optimalisatie te bieden. De afgelopen 6 jaar hebben we deel uitgemaakt van de nootropische industrie in Nederland die miljoenen mensen helpt de cognitieve prestaties te verbeteren met behulp van Modafinil smart drugs en andere noötropica.

comments (0)