Last Updated on

Is het je ooit opgevallen dat je na het dagelijks drinken van koffie minder last van hebt?

PICTURE

U kunt twee, drie of zelfs vier kopjes hebben zonder duidelijke bijwerkingen?

Wat je ervaart is  tolerantie .

Je “tolereert” de cafeïne in de koffie omdat je lichaam er minder gevoelig voor is dan voordat je het elke dag dronk.

Tolerantie is een veelvoorkomend fenomeen in de medische industrie met farmaceutische geneesmiddelen – en het kan een groot probleem zijn.

Het probleem is dat naarmate de tolerantie toeneemt, de dosis ook moet worden verhoogd. Uiteindelijk kan de effectieve dosis zo hoog worden dat deze gevaarlijk wordt door de effecten op andere organen, met name de lever en de nieren.

Het is daarom handig om manieren te vinden om tolerantie te beheren, zodat de effectieve dosis binnen veilige niveaus kan blijven.

Wat is tolerantie?

Tolerantie is een concept dat de weerstand van het lichaam tegen een medicijn beschrijft. Naarmate de tolerantie groter wordt, heeft het medicijn minder effect op het lichaam.

Om de gewenste effecten te blijven produceren, moet het medicijn in steeds hogere doses worden ingenomen.

Veel verschillende medicijnen veroorzaken dit effect, waaronder:

  • Opioïden zoals morfine, codeïne en heroïne
  • Cafeïne
  • SSRI’s  (antidepressiva)
  • benzodiazepines
  • Alcohol
  • Nicotine

In de meeste gevallen is medicijntolerantie een slechte zaak, omdat het betekent dat de effecten van een medicijn worden verminderd. In sommige gevallen kan tolerantie echter nuttig zijn.

Neem bijvoorbeeld het gebruik van allergeentherapie.

Dit houdt in dat het lichaam wordt blootgesteld aan kleine hoeveelheden van een stof waarvoor het allergisch is.

Door het lichaam elke dag in kleine hoeveelheden bloot te stellen aan deze stoffen en geleidelijk de dosis te verhogen, zal het lichaam het uiteindelijk gaan tolereren en minder allergisch worden.

Modafinil tolerantie en verslaving

Waar Modafinil te kopen

Voor informatie over het kopen van modafinil, bekijk onze recente  kopersgids voor modafinil in 2019.

Onze favoriete leverancier is  Afinilexpress.com . Ze bieden concurrerende prijzen, meerdere betaalmethoden en uitstekende klantenservice. We kunnen ze niet genoeg aanbevelen.

 TABLE WITH PRICES

Er zijn 2 hoofdtypen tolerantie die een geneesmiddel kan produceren:

Tolerantie kan gebeuren door twee hoofdmechanismen, die beide betrokken zijn bij modafiniltolerantie; desensibilisatie tolerantie en  metabole tolerantie .

1. Desensibilisatie (farmacodynamische) tolerantie

De meeste medicijnen produceren hun effecten door eiwitreceptoren op het oppervlak van onze cellen te activeren.

Desensibilisatie vindt plaats wanneer de cellen het aantal receptoren verminderen waaraan een bepaald medicijn bindt.  Het doet dit om de kansen te verkleinen dat het medicijn deze receptoren vindt en activeert, waardoor de potentie effectief wordt verlaagd.

Stel je voor dat je een website hebt die je diensten promoot. Op uw website heeft u een knop waarmee iedereen een directe lijn naar uw persoonlijke telefoon kan volgen. In het begin krijg je een paar klanten en gaat alles goed.

Uiteindelijk, als u drukker wordt met deze klanten, wordt het te moeilijk voor u om de voortdurend rinkelende telefoonlijnen te beheren.

Om te voorkomen dat je telefoon constant rinkelt, kun je de knop voor rechtstreekse verbinding op je site instellen zodat deze slechts elke tweede dag wordt weergegeven. Hiermee wordt uw telefoon in tweeën gesplitst, zodat u het werk kunt doen waar uw klanten om vragen.

2. Metabolische (farmacokinetische) tolerantie

Vrijwel elke verbinding die in ons lichaam komt, met uitzondering van sommige mineralen, wordt uiteindelijk verwerkt door de lever en geëlimineerd via uitwerpselen of urine. Dit omvat modafinil.

De lever is het meest complexe deel van dit proces.

Een reeks zeer gespecialiseerde enzymen (CYP450 iso-enzymen genaamd) zijn verantwoordelijk voor de omzetting van actieve en niet-wateroplosbare verbindingen in inactieve, wateroplosbare verbindingen. Het wordt dan de verantwoordelijkheid van de nieren om deze stoffen uit de bloedbaan te filteren.

Onze lichamen zijn zeer efficiënt en zullen zich op meer manieren aanpassen aan onze omgeving dan we ooit volledig zouden kunnen begrijpen.  De leverenzymen vormen een belangrijk onderdeel van deze aanpassing.

Onze leverenzymen zijn zeer dynamisch en zullen veranderen volgens onze voeding en de verbindingen die in onze bloedbaan terechtkomen.

Met metabolische tolerantie worden deze enzymen verhoogd om het medicijn sneller uit het systeem te verwijderen.

Een voorbeeld hiervan kan worden gemaakt met alcohol. Mensen die gedurende lange tijd grote hoeveelheden alcohol gebruiken, hebben een significant hogere CYP2B6-waarde, die verantwoordelijk is voor het afbreken van alcohol in de lever [1]. Hierdoor moeten alcoholisten meer alcohol drinken om hetzelfde niveau van dronkenschap te bereiken als de tijd verstrijkt.

Modafinil tolerantie en verslaving

Leidt modafinil tot tolerantie?

De vraag of modafinil al dan niet tolerantie veroorzaakt, is moeilijk te beantwoorden. Er zijn aanwijzingen dat dit wel het geval is, terwijl anderen suggereren dat dit niet het geval is.

Wanneer je kijkt naar de biochemische paden van modafinil, is het gemakkelijk aannames te maken dat het niet alleen tolerantie ontwikkelt, maar zelfs verslavend kan zijn.

Modafinil bindt zich aan dezelfde receptoren als de tolerantie-vormende en sterk verslavende drug, cocaïne (hoewel in een enigszins andere context) [4]. Van cocaïne is aangetoond dat het tolerantie ontwikkelt na slechts een enkele dosis [5].

Tolerantie en verslaving zijn vaak nauw met elkaar verbonden. Een studie concludeerde dat ” omdat geneesmiddelen die dopamine verhogen het potentieel hebben voor misbruik en gezien het toenemende gebruik van modafinil voor meerdere doeleinden, deze resultaten suggereren dat het risico op verslaving bij kwetsbare personen een verhoogd bewustzijn verdient. “[4].

Andere studies hebben daarentegen geen tolerantie-vorming of verslavend vermogen van modafinil gevonden.

Een groot retrospectief onderzoek met 105 verschillende patiënten die modafinil gebruikten, vond geen significante verschillen in hun dosering vanaf het begin van hun recept tot het einde [3].

Dit suggereert dat de deelnemers aan het onderzoek geen tolerantie voor het medicijn ontwikkelden.

In feite ontdekten onderzoekers in deze studie zelfs dat degenen die gediagnosticeerd waren met een bipolaire stoornis, aan het einde van de studie eigenlijk een lagere dosis hadden, wat het tegenovergestelde is van wat je zou verwachten met tolerantie-vormende medicijnen.

Bovenop dit onderzoek is er een grote gemeenschap van mensen op plaatsen zoals Reddit die hun ervaringen met modafinil deelt. Veel mensen melden enige tolerantie voor de medicatie.  De effecten van het medicijn leken na verloop van tijd af te nemen.

Een artikel in de  New Yorker  raakte hier nog een beetje meer over, besprak een pokerspeler die modafinil zo innam, dat het uiteindelijk helemaal niet meer werkte.

Modafinil tolerantie en verslaving

Modafinil-tolerantie beheren

Nu we het verschil begrijpen tussen desensibilisatie-tolerantie en metabole tolerantie, kunnen we enkele manieren benadrukken waarop we dit kunnen voorkomen.

Beheersing van desensibilisatie Tolerantie voor Modafinil

Desensibilisatie tolerantie duurt meestal lang om zich te ontwikkelen. Het lichaam moet voor een lange periode aan een bepaalde verbinding worden blootgesteld voordat de cellen de receptoren op het celoppervlak gaan reguleren. De beslissing om dit te doen gebeurt op het niveau van het DNA zelf.

In het geval van modafinil zijn deze receptoren dingen zoals TAAR1 en D2 die de dopaminetransporters (DAT) activeren.

Verreweg de beste manier om een ​​neerwaartse regulatie van TAAR1 en D2 te voorkomen, is door het medicijn te gebruiken.

Drugscycli impliceren  het een tijdje duren, gevolgd door perioden van modafinil nederland medicijnonthouding. Dit kan ongeveer 3 dagen aan, 1 vrije dag of 3 weken aan, 1 week vrij zijn. Er zijn veel verschillende filosofieën om dit te doen.

Door de periodieke onderbreking van het gebruik van het medicijn kunnen de dopaminegehalten een tijd lang afnemen. Dit geeft de cellen een reden om de TAAR1-receptoren nodig te hebben en vermindert de kans op downregulatie (en dus tolerantie produceren).

Omgaan met metabolische tolerantie voor Modafinil

Metabolische tolerantie voor modafinil komt veel vaker voor dan desensibilisatie-tolerantie.

De manier waarop we dergelijke problemen aanpakken, is om te identificeren welke enzymen de lever gebruikt om modafinil af te breken. Gelukkig moet dit onderzoek in het kader van het controleproces worden uitgevoerd om een ​​medicijn in de meeste landen te koop te krijgen.

Een van deze studies stelt dat modafinil wordt gemetaboliseerd door CYP1A2-, CYP2B6-, CYP2C9-, CYP2C19- en CYP3A4 / 5-enzymen [8]. De belangrijkste die betrokken is bij modafinil is CYP2C19.

Dit betekent dat wanneer we modafinil gebruiken gedurende lange tijd de CYP2C19-enzymactiviteit in onze lever toeneemt om het sneller uit het lichaam te verwijderen. Om dit te stoppen, moeten we deze specifieke reeks enzymen vertragen.

Enkele voorbeelden van remmende CYP2C19-remmers:

  • Bacopa  ( Bacopa monnieri ) [9]
  • Berberis  ( Berberis vulgaris ) [10]
  • California  Poppy  ( Eschscholzia californica ) [11]
  • Chaste  Tree  ( Vitex agnus-castus ) [12]

Misschien is de beste remmer van dit enzym grapefruitsap.

Veel modafinil-gebruikers nemen grapefruitsap (echte grapefruit, niet van concentraat) om de effecten van hun medicatie te verhogen en tolerantie te vermijden.

Modafinil tolerantie en verslaving

Afsluitende gedachten

Het is niet duidelijk in het medische onderzoek of modafinil tolerantie produceert of niet, maar er zijn genoeg anekdotische rapporten van gebruikers die tolerantie ervaren bij regelmatig gebruik.

De beste manier om tolerantie met modafinil (en andere geneesmiddelen) te voorkomen, is door de medicatie te laten lopen. Hoe meer pauzes je hebt, hoe lager je kansen om tolerantie te ontwikkelen.

Veel mensen zullen elke dag beginnen met een dag vrij van modafinil. Andere gebruikers nemen één hele week vrij per maand.

De andere manier waarop veel mensen tolerantie voorkomen of verminderen is om kruiden of supplementen te nemen die het metabolisme van de lever blokkeren, terwijl ze het innemen. De meest voorkomende supplementen die mensen hiervoor gebruiken zijn grapefruitsap, bacopa en berberis.

8.3 10

GOOD

Modafinil tolerantie en verslaving

At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos ducimus qui blanditiis praesentium voluptatum deleniti atque corrupti quos optio cumque nihil impedit quo

1
DESIGN8.0
DEVELOPMENT9.0
WORDPRESS8.0

About The Author Modafinil Wiki

Wij zijn een team van Nederlandse bio-hackers, fitness- en gezondheidsfans die toegewijd zijn om u het laatste nieuws over nootropics en menselijke optimalisatie te bieden. De afgelopen 6 jaar hebben we deel uitgemaakt van de nootropische industrie in Nederland die miljoenen mensen helpt de cognitieve prestaties te verbeteren met behulp van Modafinil smart drugs en andere noötropica.

comments (0)