Last Updated on

Dus je bent geïnteresseerd in het zelf modafinil proberen, maar weet niet zeker hoe lang het medicijn duurt.

In vergelijking met andere medicijnen is modafinil zeer langdurig.  Het kan tussen 16 en 22 uur duren, maar varieert sterk afhankelijk van je genetische factoren en wat er nog meer is meegenomen met de modafinil.

Het begrijpen van hoe lang modafinil duurt, is afhankelijk van enkele belangrijke overwegingen. Het is ook noodzakelijk om te onthouden dat iedereen anders is.

Hier bespreken we hoe lang de effecten van modafinil duren, welke factoren dit kunnen beïnvloeden en wat u kunt doen om het laatste korter of langer te laten duren.

MODAFINIL NEDERLAND WIKI SITE

De voordelen van Modafinil

Modafinil heeft een lange lijst met voordelen, voornamelijk met betrekking tot het vermogen om waakzaamheid te bevorderen.

Artsen schrijven het medicijn voor in omstandigheden met “overmatige slaperigheid”. Dit omvat aandoeningen zoals narcolepsie en slaapstoornissen die betrokken zijn bij ploegenarbeid.

Off-label gebruik van het medicijn strekt zich uit naar andere gebieden.

Een van de meest voorkomende toepassingen van modafinil is als een hulpmiddel om de productiviteit op het werk of de universiteit te verhogen.

Het vermogen om het begin van vermoeidheid enkele uren uit te stellen, maakt het nuttig om de hoeveelheid tijd die u aan een project kunt besteden te vergroten voordat u te moe wordt om door te gaan.

Het is niet ongebruikelijk om te horen dat mensen maar liefst 20 uur achter elkaar aan een project doorbrengen voordat ze uiteindelijk ermee ophouden.

Modafinil biedt een grondige verbetering van de algemene productiviteit, waardoor het vooral populair is bij mensen met zware werklasten of tijdgevoelige projecten.

Bedrijfsleiders, universiteitsstudenten, ondernemers en creatieven behoren tot de meerderheid van de mensen die modafinil gebruiken om hun productiviteit te verbeteren.  Het helpt hen meer geld te verdienen op het werk, hogerop te komen en moeilijke universitaire diploma’s te behalen.

Odafinil wordt ook gebruikt om de symptomen van ADHD te verlichten door dopamine-concentraties in de hersenen te stimuleren. Dit werkt om je vermogen om je te concentreren op een enkele taak voor langere tijd te vergroten.

MODAFINIL NEDERLAND WIKI SITE

Hoe lang duren de effecten van Modafinil?

Het meten van hoe lang modafinil duurt, betekent dat we naar een paar verschillende meetwaarden kijken.

We moeten weten hoe lang het duurt voordat modafinil begint met het produceren van effecten wanneer het zijn hoogtepunt bereikt, en hoe lang het duurt voordat voldoende van het middel uit de bloedbaan is verwijderd, zodat het geen van de effecten meer heeft.

Stap 1. Modafinil Absorptie

Ongeveer 40-65% van de modafinil die u inneemt, wordt opgenomen in de bloedbaan [1].

Dit kan variëren afhankelijk van de gezondheid van uw maag-darmkanaal.

Het komt vaak voor dat mensen chronische ontstekingsaandoeningen hebben in het maagdarmkanaal, wat de hoeveelheid modafinil die wordt opgenomen in de bloedbaan kan verminderen.

Mensen die lijden aan een lichte ontsteking, maar vooral aan meer ernstige ontstekingsaandoeningen zoals coeliakie, IBD of IBS, hebben mogelijk een aanzienlijk lagere absorptiesnelheid via het darmkanaal.

Bij de meeste mensen wordt modafinil relatief snel geabsorbeerd in de loop van 45 minuten.  Als het wordt ingenomen met voedsel, of als u een langzame spijsvertering heeft, kan dit wel 2 uur duren.

2. Het begin van effecten

Zodra het medicijn 45-60 minuten later door het spijsverteringskanaal wordt geabsorbeerd, bereikt het snel piekconcentraties.

Rond de 4-6 uur markeert u de sterkste effecten van de modafinil. Dit duurt meestal nog twee uur.

3. De halfwaardetijd van Modafinil

De halfwaardetijd van modafinil is ongeveer 12 tot 15 uur.

Veel websites bespreken halfwaardetijd, maar vertellen u niet echt wat dit betekent of waarom het belangrijk is.

De halfwaardetijd van geneesmiddelen is een maat voor de tijd die nodig is om precies de helft van het medicijn uit de bloedbaan te verwijderen.

Dit betekent dat de verbinding ofwel in de bloedbaan werd vernietigd of uit het lichaam werd geëlimineerd via de nieren of het spijsverteringskanaal, of beide.

Halfwaardetijd werkt niet zoals u waarschijnlijk denkt dat het werkt.

Als de halfwaardetijd 10 uur aangeeft, betekent dit niet dat het medicijn binnen 20 uur volledig verdwenen is. In plaats daarvan wordt de dosis elke 10 uur gehalveerd.

Bijvoorbeeld:  als u 500 mg van een geneesmiddel inneemt en de halfwaardetijd is 10 uur, betekent dit dat er 250 mg resteert na 10 uur merkgevoeligheid? – 10 uur later is er 125 mg links, nog 10 uur en er zal 62,5 mg over zijn …

Je krijgt de foto.

MODAFINIL NEDERLAND WIKI SITE

Modafinil heeft een lange halfwaardetijd

Modafinil heeft een zeer lange halfwaardetijd in vergelijking met andere geneesmiddelen, zoals Tylenol met een halfwaardetijd van 2-3 uur en cafeïne met een halfwaardetijd van 5-6 uur.

Sommige geneesmiddelen, zoals Warfarin (een bloedverdunnende medicatie), hebben een veel langere halfwaardetijd, die kan variëren van 20-60 uur.

Het belang van halfwaardetijd

We gebruiken informatie over de halfwaardetijd van geneesmiddelen om de dosis van een medicijn te bepalen en hoe vaak deze moet worden ingenomen.

Tylenol moet dagelijks worden bereikt, omdat het een modafinil moet zijn.

De halveringstijd van Modafinil geeft meer informatie over hoe lang duurt duurt:

Een normale dosis modafinil is ongeveer 200 mg.

We absorberen slechts 40-65% van de modafinil in onze bloedbaan .

Dit betekent dat we ongeveer 80-130 mg in onze bloedbaan hebben als het allemaal is opgenomen.

Laten we in het midden van dit bereik gaan en zeggen dat we ongeveer 100 mg modafinil absorberen van de gemiddelde dosis van 200 mg.

Omdat we weten dat de halfwaardetijd van modafinil ongeveer 14 uur is, betekent dit dat we na  14 uur nog ongeveer 50 mg  in ons systeem hebben. We hopen nog steeds dat de armen van deze dosis voelen, maar ze zouden veel zwakker zijn.

Na 28 uur zouden  we dan  25 mg  modafinil in ons systeem hebben, waarvan we waarschijnlijk niet langer de effecten zullen voelen.

Na 42 uur zouden  we nog steeds ongeveer  12 mg  modafinil rond onze bloedbaan hebben.

Dit zou doorgaan totdat er niets meer over was. Na  56 uur, 6 mg ,  70 uur, 3 mg,  84 uur, 1,5 mg ,  98 uur, minder dan 1 mg .

De afhaalmogelijkheid hiervan is dat met een dosis van 200 mg, gebaseerd op de 14-uur halfwaardetijd en 40-65% absorptiesnelheid van modafinil,  het medicijn gedurende ongeveer 16-22 uur effecten zal produceren.

MODAFINIL NEDERLAND WIKI SITE

Alles samenvoegen

Begin:  45 minuten tot 2 uur

Tijd tot piekeffecten:  1-2 uur

Piekeffecten : 2-4 uur

Uitloop effecten:  12-16 uur.

Totale duur van effecten:  16-22 uur.

Hoelang blijft Modafinil in uw systeem?

Hoewel de effecten van modafinil gewoonlijk na ongeveer 16-22 uur verdwijnen,  kan het tot 4 dagen in het lichaam blijven.

Zoals vermeld, zal het lichaam nog ongeveer 1,5 mg in de bloedsomloop hebben, 84 uur nadat het is ingenomen.

Dat is 3 dagen later!

Daarom is het waarschijnlijk dat het medicijn ongeveer 4 dagen nadat het is genomen in het bloed en de urine kan worden gedetecteerd

Zal modafinil opdagen voor een drugtest?

Wijzigen hoe lang Modafinil duurt

Sommige mensen kijken naar het tijdsbestek van 16-22 uur voor modafinil en denken dat het 22-uurs cijfer te lang is, of dat het 16-uur-teken te kort is.

Hoewel we niet te veel kunnen doen om de halveringstijd van het medicijn te veranderen, kunnen we de duur tot aan beide kanten van dit spectrum pushen met een paar tips en trucs.

Om te begrijpen hoe dit werkt, moeten we eerst praten over hoe modafinil in het lichaam wordt gemetaboliseerd.

Overwegen hoe Modafinil wordt gemetaboliseerd

De lever is verantwoordelijk voor het metaboliseren van modafinil.

Slechts ongeveer 10% van de modafinil kan intact in de urine worden gevonden. Dit betekent dat 90% ervan door de lever wordt gemetaboliseerd tot een inactieve verbinding, voornamelijk modafinilzuur.

De lever is het ultieme filter voor onze bloedbaan.  Het is belast met het filteren en metaboliseren van verbindingen uit ons bloed om ze meer in water oplosbaar te maken, zodat de nieren ze kunnen verwijderen en hun chemische structuur kunnen modiodal kopen veranderen om ze minder actief te maken.

De lever gebruikt een complex systeem van enzymen in twee afzonderlijke fasen om dit te bereiken.

Modafinil wordt gemetaboliseerd door een proces genaamd  amide hydrolyse en de  cytochroom P450 isoenzymen (CYP450) .

Modafinil wordt specifiek gemetaboliseerd door de CYP3A4 & CYP2C19 iso-enzym substraten, de belangrijkste enzymen die worden gebruikt voor het meeste geneesmiddelenmetabolisme.

MODAFINIL NEDERLAND WIKI SITE

Waarom is dit belangrijk?

Inzicht in welke CYP450-enzymen door de lever worden gebruikt om een ​​bepaald medicijn te metaboliseren, is nuttig om te achterhalen hoe een medicijn in uw lichaam zal reageren en geeft ons aanwijzingen hoe de tijd dat een medicijn actief blijft in het lichaam te verhogen of te verlagen.

Door andere supplementen te nemen die de activiteit van deze CYP450-enzymen verhogen (induceren), kunnen we een sneller metabolisme van modafinil bevorderen.  Dit zal daarom een ​​kortere duur van effecten aanmoedigen.

Als we in plaats daarvan supplementen nemen die deze enzymen remmen, kunnen we het metabolisme vertragen en daardoor de duur van de effecten verlengen.

Er zijn veel kruidensupplementen die we hiervoor kunnen gebruiken.

Hoe u Modafinil laat maken Last Less Time

CYP450-inductoren gebruiken (zorgt ervoor dat Modafinil het systeem sneller leegmaakt):

Het induceren van de CYP450-enzymen die verantwoordelijk zijn voor het metaboliseren van modafinil, versnelt het metabolisme en helpt het sneller uit de bloedbaan te verwijderen.

Dit zou de duur van de effecten korter maken.

Als het uw doel is om modafinil zo lang mogelijk te laten duren, moet u CYP450-inductoren vermijden, vooral met betrekking tot de 2C19- of 3A4-soorten.

Voorbeelden van CYP450-inductoren (3A4 en 2C19):

  • Andrographis  [5]
  • Damiana  [9]
  • Paardenbloem  wortel  [10]

Bitter smakend voedsel heeft ook de neiging de activiteit van de lever te verhogen en kan daarom de metabole routes door het CYP450-enzymsysteem verhogen.

MODAFINIL NEDERLAND WIKI SITE

Hoe u Modafinil langer laat maken

CYP450-remmers (zorgt ervoor dat Modafinil langer blijft)

Verbindingen die CYP450-enzymen remmen, vertragen het metabolisme van het geneesmiddel, waardoor de effecten langer duren.

De meeste stoffen die deze enzymen remmen, doen dit door competitief metabolisme.

Modafinil zou bijvoorbeeld als een CYP450-remmer worden beschouwd omdat het door dezelfde enzymen wordt gemetaboliseerd.

Als u de effecten van modafinil langer wilt laten duren, kunt u CYP450-remmers gebruiken.

Als u wilt dat de effecten korter zijn, moet u ze vermijden.

Voorbeelden van CYP450-remmers (3A4 en 2C19):

  • Grapefruitsap  (het echte spul, geen grapefruitaroma)
  • Bacopa
  • Berberine-bevattende planten  (zoals berberis, mahonia of goldenseal)
  • Astragalus 
  •  Klaproos in Californië
  • Cinnamon

Conclusie

De effecten van modafinil duren gewoonlijk ongeveer 45 minuten tot een uur voordat ze beginnen, gevolgd door ongeveer twee uur met geleidelijk toenemende effecten. Tegen het 2e of 3e uur zal het medicijn volledig effect hebben.

In de loop van de volgende 12 tot 16 uur zal het medicijn geleidelijk beginnen te slijten. Tegen uur 20 is het medicijn vrijwel niet meer actief. Het is echter niet ongewoon dat het in totaal ongeveer 22 uur meegaat.

Modafinil kan de komende 3 of 4 dagen traceerbaar blijven in uw systeem.

Er zijn manieren om de effecten van modafinil te verkorten of te verlengen, voornamelijk door het gebruik van kruiden of supplementen die de stofwisselingssnelheid verhogen of vertragen.

8.0 10

REVIEW

Modafinil-duur: hoe lang gaat het?

Nam libero tempore, cum soluta nobis est eligendi optio cumque nihil impedit quo minus id quod maxime

1
DESIGN7.0
DEVELOPMENT8.0
ADVERTISING9.0

About The Author Modafinil Wiki

Wij zijn een team van Nederlandse bio-hackers, fitness- en gezondheidsfans die toegewijd zijn om u het laatste nieuws over nootropics en menselijke optimalisatie te bieden. De afgelopen 6 jaar hebben we deel uitgemaakt van de nootropische industrie in Nederland die miljoenen mensen helpt de cognitieve prestaties te verbeteren met behulp van Modafinil smart drugs en andere noötropica.

comments (0)