Last Updated on

Een standaard Modafinil-dosis varieert van 100 – 400 mg per dag. Het is een farmaceutisch medicijn met een robuuste reeks voordelen.

Er zijn meldingen dat mensen het medicijn in hogere doses nemen om sterkere effecten te krijgen, en voor het vermogen om een euforische high te produceren  .

In dit artikel bespreken we overdosering op modafinil, hoe het voelt en welke doseringen het risico lopen om het te veroorzaken.

Overdosis Modafinil - voorkom of verhelp de resultaten

De normale dosering van Modafinil

Officieel wordt modafinil gebruikt voor de behandeling van narcolepsie.

Onofficieel wordt modafinil gebruikt als een cognitieve versterker en voor het behandelen van symptomen van  ADHD .

Wanneer artsen het medicijn voorschrijven, geven ze het meestal in doses van 100 of 200 mg.

De maximale dosis die een arts zou voorschrijven, is 400 mg per dag.

De aanbevolen dosis is afhankelijk van de reden voor het nemen en het gewicht van de persoon.

Vanwege de lange duur van de effecten (~ 15 uur), wordt elke dag slechts één dosis modafinil voorgeschreven, bij voorkeur ‘s morgens vroeg.

Een soortgelijk product, Armodafinil (zoals  Modvigil  of  Artvigil ), wordt als iets hoger beschouwd en wordt als gegeven gegeven in doses van ongeveer 150 mg per dag.

De normale dosering van Modafinil

Waar krijgen  mensen Modafinil? 

Modafinil kan eenvoudig online worden gekocht.

Enkele wazige regels over de manier waarop de verkoop van modafinil regelt, is mogelijk.

De wetgeving in de meeste landen verbiedt de verkoop van modafinil zonder een geldig recept. Sommige plaatsen, zoals India, hebben niet dezelfde wettelijke beperkingen.

Online verkopers zoals  AfinilExpress.com  zijn dus in staat om overzee te opereren en modafinil probleemloos naar klanten over de hele wereld te sturen zonder een doktersrecept te vragen. Online verkopers hebben ook de neiging om hun producten aan te bieden tegen aanzienlijk lagere prijzen.

De meeste online verkopers zullen vier versies van het medicijn verkopen; 

 1. Modalert
 2. Nodvigil
 3. Waklert
 4. Artvin

Duizenden mensen hogere doses Modafinil nemen?

Als u een doktersrecept zou krijgen, zou ze niet meer dan 400 mg niet aanbevelen. Meer algemeen blijft de dosis ongeveer 200 mg per dag.

Echter, het online kopen van het medicijn tegen een fractie van de prijs stelt mensen in staat om grotere doses te nemen als ze dat willen.

Hier is een voorbeeld van waarom sommige mensen grotere doses nemen:

1. Om een ​​high te achtervolgen

Sommige mensen nemen hoge doseringen modafinil in een poging om de hoge te voelen die het produceert.

We hebben onlangs een artikel geschreven over  modafinil high  in meer detail.

Om samen te vatten, doses van ongeveer 800 mg per dag zullen een milde euforie produceren, maar het is niet zonder de bijwerkingen.

Sommige mensen hebben doses van wel 2000 mg of zelfs 4000 mg ingenomen om dit euforische gevoel te behouden. Al deze mensen leden last van slopende bijwerkingen, soms duurden ze vier dagen.

2. Verkeerde informatie over dosis

Wanneer u iets over de toonbank koopt of een recept van een arts ontvangt, vindt u instructies voor het gebruik van de medicatie en welke dosis u moet nemen. Artsen zullen u ook controleren om te zien of er bijwerkingen zijn en dienovereenkomstig de dosis aan te passen.

Wanneer u online koopt, is het aan u om ervoor te zorgen dat u de juiste dosis inneemt.

Ik heb mensen ontmoet die 3 of 4 tabletten modafinil namen voor hun eerste dosis. Toen hen werd gevraagd “waarom”, zeiden ze dat ze dachten dat dat de dosis was “omdat dat is hoeveel aspirine of Tylenol ze meestal innemen” en de pillen leken een “vergelijkbare grootte”.

Laten we duidelijk zijn, 3 of 4 tabletten modafinil is 600-800 mg-  dat is 3 of 4 keer de aanbevolen dosis!

Duizenden mensen hogere doses Modafinil nemen?

3. Tolerantie voor het medicijn

Of u tolerantie voor modafinil kunt ontwikkelen of niet,   is controversieel.

Er zijn veel mensen die online tolerantievorming voor het medicijn maken. Uit wetenschappelijk onderzoek is echter gebleken dat modafinil geen tolerantie produceert [1].

Niettemin, als u zoiets meemaakt, zal het medicijn geleidelijk zijn effect verliezen en u ertoe aanzetten grotere doses in te nemen.

Hoe groter de dosis wordt, hoe groter de kans dat u bijwerkingen of een overdosis krijgt.

De aanbevolen dosis voor Modafinil

Modafinil moet in doses van 100 mg of 200 mg worden ingenomen voor de beste resultaten.

Als u een dosis van 200 mg neemt en nadelige bijwerkingen ervaart, is het gebruik van de dosis van 100 mg doorgaans voldoende om bijwerkingen te voorkomen zonder de gunstige effecten van het geneesmiddel te ontkennen.

Onthoud dat iedereen anders is, en alleen omdat je weet dat iemand een hogere dosis neemt, wil dat nog niet zeggen dat het verstandig is om te vallen. Luister naar je lichaam en vind dat je het beste bent bij je verleden.

Modafinil is een productieverhogend medicijn, geen partydrug. Als je het product niet meer productief maakt, is het je logisch naar een lagere dosis.

Speciale doseringsoverwegingen

Er zijn mensen die behoefte hebben aan lagere doses.

Mensen met  leveraandoeningen kunnen  wat een kleine dosis nodig hebben. Dit komt omdat de lever modafinil metaboliseert. Als de lever niet meer kan worden beïnvloed, moet de werking ervan langer duren.

Als deze mensen hogere doses modafinil nemen, kan dit ertoe leiden dat de effecten ervan veel langer dan 15 uur aanhouden, waardoor het slaappatroon kan worden onderbroken en de productiviteit over het algemeen nadelig kan worden beïnvloed.

Oudere mensen kunnen ook kleinere doses nodig hebben.

Meestal, rond de leeftijd van 50, begint onze stofwisseling en nierfunctie te vertragen. Dit kan er ook voor zorgen dat het medicijn veel langer actief blijft in het systeem dan we zouden willen, waardoor de kans op het ontwikkelen van bijwerkingen en overdosis groter wordt.

Voor mensen met lichte leverstoornissen, of die ouder zijn dan 50, raden we aan een kleinere dosis van het medicijn te gebruiken.

Begin met 50 mg en werk elke dag omhoog in doses van 50 mg tot u een dosis vindt die geschikt voor u is.

Overdosering op Modafinil

Degenen die grotere doses modafinil nemen, lopen het risico een overdosis te veroorzaken.

Voor de meeste mensen resulteert dit eenvoudig in een verhoogde incidentie van bijwerkingen, soms meerdere dagen per keer.

Welke doses veroorzaken overdosering op Modafinil?

Over het algemeen begint het risico van een overdosis bij ongeveer 400 mg en meer, maar komt vaker voor rond het 800 mg-bereik.

Een casestudy van een 24-jarige vrouw die per ongeluk 400 mg modafinil (in plaats van haar gebruikelijke 200 mg) nam, gecontroleerd in de ER, met een bloeddruk van 168/131 mmHg en een hartslag van 168 slagen per minuut.

Deze vitale functies zijn  zeer  abnormaal, omdat de normale bereiken 120/80 mmHg en 80 slagen per minuut zijn.

Bloeddruk en hartslag zo hoog als deze lopen een aanzienlijk risico op het veroorzaken van een beroerte of een hartaanval.

Ze werd gevolgd door ziekenhuismedewerkers en enkele uren later ontslagen zonder blijvende bijwerkingen.

Van een 65-jarige man werd gemeld dat hij per ongeluk 800 mg modafinil had ingenomen (omdat hij dacht dat het aspirine was), maar hij ontwikkelde slechts minder belangrijke bijwerkingen zoals hoge bloeddruk (137/78) en slapeloosheid.

Kortom, iedereen reageert anders op modafinil, een overdosis kan overal van 400 mg en nog meer voorkomen. Het komt zelden voor dat overdosis to last persons.

Duizenden mensen hogere doses Modafinil nemen?

De symptomen van Modafinil Overdosis

De symptomen van een overdosis modafinil bootsen de bijwerkingen na, en nemen in ernst toe naarmate de dosis stijgt.

De meeste gevallen van overdosis hebben te maken met hevige hoofdpijn, een aanhoudende periode van 2 op 3 dagen, ernstige slapeloosheid en depressie.

Veel voorkomende bijwerkingen van Modafinil zijn onder meer:

 • Angst
 • Rugpijn
 • Wazig zicht
 • Brandend of tintelend gevoel in de huid
 • depressie
 • Diarree van obstipatie
 • Moeilijk in slaap vallen of in slapen blijven (slapeloosheid)
 • Duizeligheid
 • Droge mond
 • Overmatige dorst
 • Oogpijn
 • hoofdpijn
 • Hoge bloeddruk
 • Spierspanning
 • Misselijkheid
 • neusbloedingen
 • Weinig trek
 • Hoge hartslag
 • Loopneus

Meer ernstige bijwerkingen van Modafinil omvatten:

 • anorexia
 • Blaren rond de mond of in de lies
 • Pijn op de borst
 • Ademhalingsproblemen
 • hallucinaties
 • Hartkloppingen
 • Zelfmoordgedachten
 • Gezwollen gezicht of handen
 • Migraine hoofdpijn
 • Duizeligheid
MODAFINIL NEDERLAND WIKI SITE

Steven Johnson-syndroom:

Een ernstige allergische reactie kan ook het gevolg zijn, Steven Johnson Syndrome genaamd  .

Deze aandoening is zeldzaam, maar vaak erg ernstig.

Het is een vertraagde allergische reactie, die tussen de 3 en 20 dagen kan duren om volledig te ontwikkelen.

Beginnend met tintelende sensaties in de huid, ontwikkelt het zich langzaam tot zweren rond de mond en slijmvliezen. Deze zweren verspreiden zich vervolgens naar andere delen van de huid en kunnen zeer pijnlijk zijn.

Met de behandeling beginnen de meeste patiënten te herstellen, maar de blaren kunnen drie maanden duren om volledig te genezen.

In ongeveer 5-10% van de gevallen is het Steven Johnson-syndroom dodelijk.

Gelukkig is deze aandoening uiterst zeldzaam,  maar slechts één persoon is gedocumenteerd om deze reactie te hebben ontwikkeld  tijdens de klinische proeven uitgevoerd door de oorspronkelijke fabrikant, Cephalon Inc. Dit was nog steeds genoeg om hen te verplichten dit op hun waarschuwingsetiketten op te nemen.

Wat voelt een modafinil-overdosis?

Er was één geval waarbij iemand 4000 mg (4 g) van het medicijn innam en ervaren ondraaglijke hoofdpijnen, droge mond, hartkloppingen en slapeloosheid gedurende vier dagen. Hij zegt dat het de ergste ervaring in zijn leven was.

Dit is hoe een overdosis modafinil eruit zou zien.

Hij herstelde zich vier dagen later zonder blijvende bijwerkingen.

Kan een modafinil-overdosis je doden?

Modafinil is erg veilig voor farmaceutische stimulantia. Overdoses worden niet als dodelijk beschouwd, alleen erg ongemakkelijk.

De universele meeteenheid voor geneesmiddeltoxiciteit wordt LD50 genoemd. Het is de dosis die nodig is om 50% van de zoogdieren opgeladen te worden te doden. In het geval van modafinil is dit zeer hoog, ongeveer  1000 mg per kg  [2].

Dit betekent dat de gemiddelde 75 kg man 75.000 mg modafinil nodig heeft voordat hij de dood riskeert. Dat zijn 375 tabletten van uw standaard 200mg modafinil!

Deze dosis is eenvoudig niet mogelijk.

De meest voorkomende bevinding met overdosering is een onvermogend om 24-72 uur te slapen, ondanks extreme vermoeidheid, ernstige angst, migraine en soms hallucinaties.

Doses van 16 g (16.000 mg) zijn gemeld  maar hebben geen blijvende bijwerkingen of schade aangetoond.

Hoge doses modafinil worden niet aanbevolen, maar worden ook niet als dodelijk beschouwd.

Het mengen van  modafinil met alcohol  of opioïden is echter zeer gevaarlijk en kan inderdaad dodelijk zijn.

Wat moet u doen als u een overdosis neemt aan Modafinil

De grootste zorg bij overdosering op modafinil is hartslag en bloeddruk. Dit zijn de effecten die goed beheer in een ziekenhuis nodig hebben om ernstige problemen te voorkomen.

Dit is vooral het geval bij mensen met een voorgeschiedenis van hartaandoeningen.

De andere bijwerkingen, zoals angst, depressie, spierspanning en misselijkheid, worden allemaal symptomatisch beheerd.

Wat moet u doen als u een overdosis neemt aan Modafinil

Als u een overdosis modafinil heeft, volgen hier enkele tips om er veilig doorheen te komen:

1. Drink veel water

Veel van de problemen met modafinil komen neer op uitdroging.

Symptomen zoals  hoofdpijn , spierspanning, angst, obstipatie, duizeligheid en snelle hartslag kunnen allemaal het gevolg zijn van uitdroging geïnduceerd door modafinil.

Dit gebeurt omdat we water nodig hebben om te metaboliseren en modafinil uit het lichaam afscheiden. Wanneer we hoge doses van het medicijn nemen, dwingt het een zware belasting voor het lichaam om er vanaf te komen. Dit dwingt water door de nieren om de verbinding uit het bloed te filteren. We beginnen dan veel sneller water te verliezen dan normaal.

Combineer dit met het feit dat modafinil ons vaak doet vergeten om te eten of te drinken en we hebben bijna perfecte voorwaarden voor uitdroging.

We zouden minstens 3 l water per dag moeten drinken. Wanneer we modafinil nemen (vooral hogere doses),   neem dan dichterbij 6 L per dag  om extra waterverlies op modafinil te verantwoorden.

Dit is een van de eenvoudigste manieren om overdoses met modafinil te voorkomen of te behandelen.

2. Oefen ontspanningsmethoden

Overdoseringen van Modafinil hebben bijna altijd te maken met overstimulatie. Slapeloosheid, hoofdpijn en angst zijn hier voorbeelden van.

Daarom is, als je een overdosis ervaart, de beste manier om het ontspannen om het centrale zenuwstelsel te ontspannen.

Dit zal op zijn beurt de bloeddruk, hartslag en angst verlagen.

Om dit te doen, kan zitten in een donkere, stille kamer of plaats een koptelefoon in uw oren.

Concentreer je gedurende een paar minuten op je vertraagde ritmische ademhaling. Het doel is om langzaam in te ademen, en nog langzamer. Probeer te tellen tot 5 op de uitademingen en tien op de inademing.

Na een paar minuten zal dit je zenuwstelsel handmatig opheffen en je hersenen vertellen te ontspannen.

Dit overkwam me een paar maanden geleden.  Ik nam een ​​beetje te veel modafinil dan ik comfortabel vond na het benadrukken van een deadline op mijn werk. Ik begon ernstige angsten te krijgen en werd duizelig. Ik kon de vroege effecten van een overdosis modafinil voelen.

Ik ging naar een reserve kantoor, deed de deur dicht en verblindde en bracht 20 minuten door met het controleren van mijn ademhaling.

Tegen de tijd dat ik klaar was, voelde ik me aanzienlijk beter. Ik ben zelfs zonder verdere problemen weer aan het werk gegaan en het werd een behoorlijk productieve middag.

Vertrouw ons, het werkt.

Wat moet u doen als u een overdosis neemt aan Modafinil

3. Neem L-Theanine

Een van de meest bruikbare aanvullende supplementen voor modafinil is L-theanine, een aminozuur-isomeer dat voorkomt in groene thee.

L-theanine is ontspannend en staat lijnrecht tegenover de symptomen van overdosering met modafinil.

Het vertraagt ​​de hartslag, verlaagt de bloeddruk en stelt ons in staat om onze verspreide gedachten te verzamelen.

Als u denkt dat u een overdosis begint te krijgen met modafinil, neem dan wat L-theanine en probeer te ontspannen.

Het kan 45 minuten duren voordat de effecten beginnen, dus het is belangrijk om het bij het eerste teken van problemen te nemen.

De normale dosis L-Theanine is 400 mg.

4. Bezoek een arts

Als u denkt dat u overdosering, op modafinil, is het de moeite waard om naar de dokter te gaan.

Ondanks dat het niet als dodelijk wordt beschouwd, kan een te hoge bloeddruk of hartslag gevaarlijk zijn, vooral als u een voorgeschiedenis heeft van hartaandoeningen of als u een modafinil online familielid heeft met een hartaandoening.

Breng altijd een bezoek aan de arts als u zich duizelig voelt, een duidelijke piep in de oren hoort of flauwvalt bij het gebruik van modafinil.

Wat moet u doen als u een overdosis neemt aan Modafinil

Conclusie: overdosering op Modafinil

Modafinil is een zeer veilig medicijn, maar overdoses zijn mogelijk.

Het begint meestal te verschijnen bij doses van meer dan 400 mg. Sommige mensen kunnen echter zonder problemen veel hogere doses innemen. Het is belangrijk om naar uw lichaam te luisteren en te weten hoe het geneesmiddel u beïnvloedt voordat u doses gebruikt die buiten het aanbevolen doseringsbereik vallen.

De meeste symptomen van een overdosis houden verband met de normale bijwerkingen, maar zijn ernstiger.

Probeer altijd binnen het normale doseringsbereik van 100-200 mg per dag te blijven om overdosis te voorkomen.

9.3 10

REVIEW

Overdosis Modafinil – voorkom of verhelp de resultaten

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua sed quia consequuntur magni dolores

1
DESIGN9.0
DEVELOPMENT9.0
WORDPRESS10.0

About The Author Modafinil Wiki

Wij zijn een team van Nederlandse bio-hackers, fitness- en gezondheidsfans die toegewijd zijn om u het laatste nieuws over nootropics en menselijke optimalisatie te bieden. De afgelopen 6 jaar hebben we deel uitgemaakt van de nootropische industrie in Nederland die miljoenen mensen helpt de cognitieve prestaties te verbeteren met behulp van Modafinil smart drugs en andere noötropica.

comments (0)