Last Updated on

Modafinil is een geneesmiddel dat de waakzaamheid bevordert, ook bekend als een ‘eugeroic’.

Het wordt door artsen gebruikt voor de behandeling van slaapstoornissen zoals ploegenarbeid, slaapstoornissen, slaapapneu, narcolepsie en Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD).    Modafinil voor gewichtsverlies

Een van de meest voorkomende “bijwerkingen” gemeld door modafinil-gebruikers is gewichtsverlies.

Dit heeft de interesse getrokken van mensen die op zoek zijn naar nieuwe manieren om wat extra kilo’s kwijt te raken.

Hier gaan we in op welke manier modafinil ondersteuning biedt voor gewichtsverlies, hoe je veilig kunt zijn tijdens het gebruik en wat het onderzoek zegt over deze methode van gewichtsverlies.

Modafinil voor gewichtsverlies

Hoe worden we overgewicht?

Hoewel veel verschillende factoren bijdragen aan ons lichaamsgewicht, is de meest basale manier van denken over ons gewicht met deze basisformule:

CALORIEËN IN – CALORIEËN GEBRANDE = +/- GEWICHTVERANDERING  

Als u bijvoorbeeld 3200 calorieën per dag verbruikt en slechts 2500 calorieën op dezelfde dag uitgeeft, heeft u een overschot van ongeveer 700 calorieën .

Als dit herhaaldelijk gebeurt, zal het gewicht geleidelijk toenemen in de vorm van vet.

Waarom wordt overtollige energie als vet opgeslagen?

De cellen van het lichaam gebruiken suiker in de bloedbaan als een bron van energie.

Bloedsuiker kan onze cellen niet direct binnendringen. Het moet worden begeleid door een hormoon dat insuline wordt genoemd.

Eenmaal in de cel kan glucose worden afgebroken om energie te produceren.

Als we te zwaar zijn, betekent dit dat de cellen toegang hebben tot meer energie dan we nodig hebben. Het lichaam slaat dan overtollige energie op als vet.

Modafinil voor gewichtsverlies

Modafinil voor gewichtsverlies

Er bestaat niet zoiets als een “magische vetverbrandende pil”, ongeacht wie beweert dat er een is.

Zelfs modafinil is geen magische pil.

Er zijn echter hulpmiddelen die kunnen worden gebruikt om het lichaam in de richting te duwen die u eerder wilt bereiken – in dit geval gewichtsverlies.

Beschouw de modafinil niet als een ‘vetverbrander’, zie het als een manier om de motivatie te stimuleren en dieet- en levensstijlaanpassingen te ondersteunen.

Modafinil helpt u de problemen met eetbuien tijdens het dieet onder de aandacht te brengen en helpt bij het cultiveren van de levensstijl en voedingsgewoonten die bevorderlijk zijn voor een gezond gewicht.

Modafinil onderdrukt eetlust

1. Modafinil onderdrukt eetlust

Een veel voorkomende bijwerking van modafinil gebruik is een verlies van eetlust.

Dit komt als een direct gevolg van de stimulerende effecten die het medicijn heeft op het centrale zenuwstelsel.

Er zijn twee hoofdhelften van het zenuwstelsel, het  sympathische zenuwstelsel (SNS) en het  parasympathische zenuwstelsel (PNS).

De SNS is verantwoordelijk voor de “vecht of vlucht” -respons. Het zorgt er ook voor dat we ons overdag alert en wakker voelen. Het stimuleert de spieren, hersenen, het hart, de longen en de bijnieren.

Het doel is om een ​​boost te geven in energieniveaus en sensorische waarneming.

Samen met stimulerende delen van het zenuwstelsel die verantwoordelijk zijn voor die extra energie en bewustzijn, vertraagt ​​de SNS ook orgaansystemen die niet onmiddellijk noodzakelijk zijn om ons uit gevaar te brengen.

Dit omvat de spijsvertering en het immuunsysteem, evenals de nieren.

Een van de bijproducten van het afsluiten van de spijsvertering is het onderdrukken van hongerknippen.

2. Modafinil verhoogt het metabolisme

Metabolisme kan worden gezien als de ‘stroom van energie’ van het lichaam. Zo slaan en gebruiken we de energie die we uit onze voeding halen.

Het metabolisme van mensen is erg gecompliceerd.  Het is gebaseerd op een zorgvuldig uitgebalanceerde interactie van chemicaliën zoals hormonen en neurotransmitters die in wisselwerking staan ​​met de lever, galblaas, nieren en individuele cellen in het lichaam.

Meestal extraheren de cellen van het lichaam suiker uit het bloed met behulp van een hormoon genaamd insuline. Eenmaal in de cel kan deze worden afgebroken om energie te produceren. Als we te zwaar zijn, hebben de cellen toegang tot meer energie dan ze nodig hebben.

Het lichaam slaat de extra energie op in de vorm van vet.

Modafinil onderdrukt eetlust

3. Modafinil verhoogt de motivatie

Motivatie is een voordelig proces in het menselijk lichaam. Het controleert onze dagelijkse gewoonten en ons streven om taken te volbrengen.

Enkele van onze sterkste motiverende factoren zijn honger, de wens om te reproduceren en onze behoefte aan succes en veiligheid.

Motivatie wordt aangedreven door verschillende belangrijke structuren modafinil kopen in de hersenen en wordt gemedieerd door het hormoon  dopamine .

Sommige mensen missen voldoende dopamine om het proces van  motivatieeffectief uit te voeren. Mensen met ADHD hebben bijvoorbeeld vaak een lager dopaminegehalte in de hersenen en vinden het misschien moeilijk om bepaalde taken tot een goed einde te brengen.

Een van de belangrijkste functies van modafinil is het verhogen van de dopamineniveaus in de hersenen. Dit is hoe het wordt gebruikt voor de behandeling van aandoeningen zoals ADHD geassocieerd met verlaagde dopamine niveaus.

Zelfs mensen zonder gediagnosticeerde ADHD kunnen baat hebben bij de dopamine-verbeterende mogelijkheden van modafinil.

Dit is de belangrijkste reden waarom mensen ervoor kiezen om modafinil te nemen om hun focus en concentratie te vergroten. Het kan ook als een nuttig hulpmiddel dienen voor het optimaliseren van het proces van motivatie, waardoor we gemakkelijker aan onze plannen kunnen vasthouden.

Dit kan daarom onze motivatie om succesvol te eten vergroten. Veel mensen kunnen profiteren van wat extra motivatie om door te werken tot ze hun streefdoelen bereiken.

Hoe Modafinil te gebruiken voor gewichtsverlies

De bottom line als het gaat om gewichtsverlies is altijd een dieet en levensstijl.  Ze zijn de onderliggende oorzaken van overgewicht, om mee te beginnen.

Helaas zal geen enkele pil ooit in staat zijn om de juiste balans tussen dieet en lichaamsbeweging te vervangen.

Met dat gezegd, is modafinil een handige tool om het gewichtsverliesproces te stimuleren en ons te helpen bij het plan te blijven.

We kunnen modafinil gebruiken om ons in de eerste paar weken door het meest uitdagende deel van het proces te helpen, en ook op de lange termijn om onze nieuw gevormde gewoonten te helpen behouden.

Het begrijpen van de beperkingen van modafinil, samen met zijn sterke punten, zal u helpen om de medicatie effectiever in uw gewichtsverliesregime te gebruiken.

Hier zijn vijf eenvoudige stappen voor het gebruik van modafinil als ondersteunende medicatie tegen gewichtsverlies . Dit houdt rekening met onze mentale filosofie en het stellen van doelen, evenals veranderingen in voeding en levensstijl.

 TABLE WITH PRICES

Stap 1: Stel een haalbaar doel vast

We hebben het allemaal al eerder gehoord dat gewichtsverliesprogramma reclame maakt voor een gewichtsverlies van 10 pond per week! Het klinkt geweldig, maar dit is  geen  realistisch (of veilig) doel .

Deze voedingsplannen falen bijna altijd omdat ze mensen als een kortetermijnplan beschouwen als nadenken over hun gewichtsverlies.

DIT IS DE VERKEERDE MANIER TE DENKEN OVER GEWICHTSVERLIES.

De meeste mensen op deze plannen zullen veel gewicht verliezen tijdens de eerste week van het dieet, en dan geleidelijk aan minder tot het dieet, beide uiteinden of ze geven op, op welk moment ze vaak al het gewicht terug krijgen en meer.

Dit komt door het verlies van watergewicht in de eerste week en motivatieproblemen in de weken erna.

Denk er zo over na; het kostte je een tijdje om het gewicht te bereiken waar je nu bent, dus het zal een tijdje duren om het weer te verliezen.

Hoewel hulpmiddelen zoals modafinil gunstig kunnen zijn om dit proces te versnellen, zal gewichtsverlies altijd een zaak van lange adem zijn. Daarom is het het beste om te kijken naar gewichtsverlies als een verandering van voedingspatroon / levensstijl op de lange termijn.

Maak een plan voor gewichtsverlies in maanden, in plaats van weken of dagen.

Dit zal een veel grotere kans van slagen hebben dan kortetermijnplanning ooit zal bieden.

Planning van uw gewichtsverlies doel

Bekijk hier uw huidige gewicht en vergelijk dit met uw ideale gewicht. U kunt hulpmiddelen zoals de  Body Mass Index  gebruiken om een ​​gezond doelgewicht te identificeren.

Laten we zeggen dat u erachter komt dat u ongeveer 60 kilo moet verliezen om uw ideale gewicht te bereiken. Een realistisch doel om dit te bereiken en te voorkomen, is om dit ongeveer 4 of 5 maanden te doen.

Dit zou het consumeren van kleinere porties voedsel en het uitoefenen van ten minste drie keer per week inhouden.

Vergeet niet om eerlijk te zijn tegen jezelf bij het stellen van dit doel.

U wilt een doel instellen waaraan u zich kunt houden en dat u kunt bereiken. Anders heb je meer kans om te falen en ontmoedigd te raken. Als u denkt dat u zich niet aan het door u ingestelde trainingsregime zult houden, verander het dan.

Misschien in plaats daarvan streven naar de beoogde 60 pond in 12 maanden.

Daar is niets mis mee.

Modafinil onderdrukt eetlust

Stap 2: Begrijp uw energiebehoeften

De eenvoudigste manier om te beginnen is om te berekenen wat we uw basale metabolische snelheid noemen  , of   kortweg BMR .

Dit is een berekening die rekening houdt met uw leeftijd, geslacht, lengte en gewicht om te schatten hoeveel calorieën u dagelijks gebruikt om het leven te ondersteunen.

Dit omvat niet alle activiteiten die u gedurende de dag doet.  U kunt deze later toevoegen.

Dit is het aantal calorieën dat je lichaam per dag zou consumeren als je de hele dag in een stoel zou zitten zonder een spier te bewegen.

Het gemiddelde menselijke wijfje heeft ongeveer 1.400 calorieën per dag nodig. De gemiddelde man heeft ongeveer 1800 calorieën per dag nodig.

Leeftijd, gewicht en lengte spelen hierin ook een grote rol, dus u kunt het beste uw eigen berekenen. Een geweldige tool om te gebruiken om dit uit te vinden, is deze  online BMR-calculator.

Vanaf hier kunt u uw trainingsniveau toevoegen om uw totale metabolisme te krijgen.

U kunt benaderingen vinden voor verschillende activiteiten, zoals deze van  de Amerikaanse overheid . U kunt ook ingebouwde hulpprogramma’s op veel oefenmachines gebruiken of een generieke rekenmachine zoals deze van  Many Tools  gebruiken om dit te berekenen op basis van het dagelijkse activiteitenniveau.

Denk eraan, het hoeft niet super precies te zijn, het moet gewoon een goed figuur voor een ballpark geven, zodat je een redelijke schatting kunt maken van hoeveel voedsel je elke dag moet eten.

Door uw dagelijkse energiebehoeften te begrijpen, worden de calorieniveaus die op veel van de voedingsmiddelen worden vermeld, in het juiste perspectief geplaatst.

MODAFINIL NEDERLAND WIKI SITE

Stap 3: plan uw maaltijden

Nu je weet hoeveel energie je op een dag verbruikt (bij benadering), is het tijd om na te denken over het voedsel dat je eet.

Het doel is om minder calorieën te consumeren door het voedsel dat je eet dan je lichaam nodig heeft voor de dag.

Een van de meest gebruikelijke manieren om dit te doen is door middel van portion control.

Dit is hoe populaire gewichtsverliesregimes zoals Jenny Craig het doen, wat in de loop der jaren voor veel mensen heeft gewerkt.

PICTURE

Het is gedaan door dezelfde maaltijden te eten die je eerder was, maar ongeveer 25-50% kleinere porties dan normaal.

De beste manier om dit te doen is om te zoeken naar het aantal calorieën in elke maaltijd. Dit kan gedaan worden met online tools zoals  My Fitness Pal.

U kunt uw maaltijden in de database invoeren om de geschatte calorische uitsplitsing van de maaltijd te krijgen.

Portiebesturing kan een uitdaging zijn.

Het dagelijks eten van grote maaltijden kan de maaginhoud doen toenemen. We passen ons aan de grote maaltijdgroottes aan en beginnen af ​​te hangen van deze grote porties om ons tevreden te laten voelen

Wanneer we onze voeding veranderen, moet het lichaam zich opnieuw aanpassen aan de kleinere porties.

Dit kan enige tijd duren.

Veel mensen vinden deze hunkeren een uitdaging en falen voordat een van de voordelen kan worden gezien.

Gelukkig zijn er hulpmiddelen die u kunt gebruiken om deze verlangens te verslaan, zoals modafinil, die ons naar stap nummer 4 leidt.

Stap 4: Neem Modafinil

Modafinil kan een uitstekend hulpmiddel zijn om gewichtsverlies te bevorderen. Het werkt door de snelheid van ons metabolisme (en dus energieverbruik) te verhogen. Het heeft ook het extra voordeel van het verlagen van onze eetlust om kleinere maaltijdmaten te ondersteunen.

Het slechtste deel van het snijden van onze voedselinname is de onbedwingbare trek die het veroorzaakt.

Dit leidt er vaak toe dat mensen het dieet breken. In veel gevallen rebound ze zelfs verder dan voorheen.

Modafinil snijdt naar verlangens door zijn modulerend effect op het deel van het hongercentrum van de hersenen. Dit maakt het gemakkelijk om de hoeveelheid voedsel die we per dag consumeren te verminderen.

De beste manier om modafinil te gebruiken  is om het ‘s morgens na een gezond ontbijt als eerste te nemen.

Dit helpt de werking van de modafinil te maximaliseren tijdens de piekuren van de dag en zorgt ervoor dat we onze vitale voedingsstoffen in de ochtend krijgen.

Modafinil verhoogt de stofwisselingssnelheid gedurende de dag en verlaagt hongergevoel – veel mensen die modafinil gebruiken, melden de hele dag zonder een maaltijd te nuttigen.

Het kan schadelijk zijn als we te lang zonder voedsel gaan, daarom raden we aan om na het  ontbijt je modafinil  in te nemen.

Dit zal de trek in de honger meestal tot rond het avondeten verminderen.

MODAFINIL NEDERLAND WIKI SITE

Stap 5: Oefening dagelijks

Het beheren van de hoeveelheid energie die je verbrandt, is net zo belangrijk als het beheren van de hoeveelheid energie die je verbruikt.

Om het nettoverlies aan energie te produceren dat nodig is om gewicht te verliezen, moet u de hoeveelheid energie die uw lichaam dagelijks gebruikt, verhogen.

Dit kan zo simpel zijn als elke dag wandelen of zo complex als het krijgen van een personal trainer.

Kijken naar gewichtsverlies als een langetermijnplan is erg handig voor oefeningen.

Hiermee kun je beginnen met welk tempo je kunt en geleidelijk opbouwen.

Misschien doe je in de eerste week wat extra stappen en voeg je daar de volgende week een lichte jog aan toe. U kunt dit in de loop van de tijd geleidelijk aan uitbreiden met meer veeleisende oefeningen.

De veiligheid van het gebruik van Modafinil voor gewichtsverlies

Modafinil wordt als een veilige medicatie beschouwd, maar kan ongewenste bijwerkingen veroorzaken.

De meest voorkomende bijwerkingen die mensen ervaren bij het gebruik van modafinil voor gewichtsverlies zijn slapeloosheid, angst en hoofdpijn.

Beide bijwerkingen worden meestal veroorzaakt door uitdroging of overstimulatie. Daarom is het beheer ervan afhankelijk van het ontspannen van het centrale zenuwstelsel en ervoor zorgen dat er elke dag ten minste 2,5 liter (84 oz) water wordt verbruikt.

Raadpleeg deze handleiding voor meer informatie over mogelijke bijwerkingen en hoe u deze kunt vermijden of beheren.

Samenvatting: Modafinil voor Weightloss

Modafinil kan een zeer nuttig hulpmiddel zijn om gewichtsverlies te bevorderen.

Het ondersteunt kleinere portiegroottes door de eetlust te verminderen, verhoogt het energieverbruik door het metabolisme te stimuleren en verbetert de motivatie door de dopamineconcentraties te verhogen.

Modafinil wordt het best gebruikt als ondersteunend middel tegen gewichtsverlies door het te combineren met veranderingen in voeding en levensstijl. Kleinere portiegroottes en oefeningen zijn een uitstekende plaats om te beginnen. Modafinil wordt vervolgens gebruikt om deze wijzigingen te optimaliseren.

Door een realistisch doel te stellen, je routines te veranderen rond eten en lichaamsbeweging, en een beetje een modafinil boost, kun je het lichaam veilig en effectief naar een gezond gewicht duwen.

9.0 10

EDITOR REVIEW

Modafinil voor gewichtsverlies

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit sed do eiusmod tempor incididunt ut labore. Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit.

1
DESIGN9.0
DEVELOPMENT9.0
UI/UX9.0

About The Author Modafinil Wiki

Wij zijn een team van Nederlandse bio-hackers, fitness- en gezondheidsfans die toegewijd zijn om u het laatste nieuws over nootropics en menselijke optimalisatie te bieden. De afgelopen 6 jaar hebben we deel uitgemaakt van de nootropische industrie in Nederland die miljoenen mensen helpt de cognitieve prestaties te verbeteren met behulp van Modafinil smart drugs en andere noötropica.

comments (0)