Modafinil voor creativiteit

Last Updated on

Beginnersgids voor het gebruik van Modafinil voor creativiteit.

Een van de grootste voordelen die mensen hebben boven andere dieren, is ons vermogen om creatief te denken.

Modafinil voor creativiteit

Velen van ons vertrouwen op creativiteit om ons werk te doen.

Helaas kan het soms moeilijk zijn om creatieve sappen te laten vloeien en velen van ons hebben alle hulp nodig die we kunnen krijgen.

Modafinil biedt een unieke reeks voordelen die kunnen worden gebruikt om de creativiteit te vergroten en onze workflow en productie-efficiëntie te verbeteren.

Dit is geweldig voor schrijvers, artiesten, muzikanten en iedereen die werkt aan het vinden van een oplossing voor een probleem dat niet meteen voor de hand ligt.

We praten over hoe het creatieve proces in de hersenen werkt en combineren dit met de vele voordelen van modafinil. Het doel is om modafinil te gebruiken om het creatieve proces te stimuleren, waardoor het efficiënter en betrouwbaarder wordt.

MODAFINIL NEDERLAND WIKI SITE

Wat is creativiteit?

Voordat we ingaan op hoe we modafinil kunnen gebruiken voor creativiteit, is het passend dat we eerst een goed begrip krijgen van wat creativiteit werkelijk is.

Creativiteit is het proces om iets nieuws tot stand te brengen. Het verandert iets dat alleen in de verbeelding is, in iets dat bestaat in de wereld om ons heen.

In veel gevallen is dit iets tastbaars als een schilderij of artikel, maar het kan ook minder tastbare dingen bevatten zoals muziek of blockchain-technologie.

Waar komt creativiteit vandaan?

Creativiteit is een natuurlijk menselijk fenomeen. De hardware in onze hersenen is krachtig genoeg om letterlijk niets in iets te veranderen. De feitelijke locatie waarin deze gedachte plaatsvindt, is een discussiepunt voor de filosofen van de wereld.

We zijn niet hier om de oorsprong van de geest te bespreken, en waar gedachten vandaan komen, kunnen we echter de verschillende soorten denkwijzen bespreken die nodig zijn om creativiteit te laten bestaan ​​…

MODAFINIL NEDERLAND WIKI SITE

Convergent en divergent denken

Creativiteit is een ongelooflijk ingewikkeld proces. Het is een balans tussen een aantal verschillende delen van de hersenen. Het wordt gedreven door twee hoofdtypen van denken, divergent en convergent denken.

Wat betekent dit?

Volgens de beroemde Amerikaanse psycholoog die de woorden bedacht, JP Guilford , is convergent denken een van de twee belangrijkste ingrediënten die nodig zijn voor creatief denken. Het is het proces dat wordt gebruikt om problemen op te lossen die één antwoord hebben.

Uiteenlopend denken is het tegenovergestelde van convergent denken. Het wordt gebruikt om problemen met veel mogelijke antwoorden op te lossen.

Zoeken naar de bron van creativiteit

Dr. George Land had een bijzondere interesse in de bron van creativiteit en wilde die vinden.

Hij richtte in 1965 een onderzoeks- en adviesinstituut op om de verbetering van creatieve prestaties te bestuderen.

Kinderen zijn inherent creatief

Veel van het onderzoek van Dr. Land betrof kinderen omdat hij al vroeg zag dat kinderen geprogrammeerd waren om meer creativiteit te hebben dan volwassenen.

Hij merkte dat naarmate mensen ouder werden, ze minder creatief leerden te worden, snelkoppelingen in dingen konden vinden en hun hoofden vaker van creatieve instincten af ​​keerden.

In een van zijn studies groepeerde hij 1600 kinderen in hun respectieve leeftijd en gaf ze allemaal een creativiteitstest die hij eerder had bedacht voor NASA.

Zijn resultaten omvatten het volgende:

  • 5-jarigen scoorden gemiddeld 98%
  • 10-jarigen scoorden gemiddeld 30%
  • 15-jarigen scoorden gemiddeld 12%
  • Volwassenen (getest nadat het onderzoek was voltooid) scoren gemiddeld 2%

Hij concludeerde dat het niet de creativiteit is die is geleerd, het niet-creatieve gedrag dat is geleerd.

Je kunt een van zijn Ted-talks hier bekijken.

MODAFINIL NEDERLAND WIKI SITE

Wat te doen met deze informatie

Wetende dat het menselijk brein inherent creatief is en dat we niet-creatief gedrag ontwikkelen naarmate we ouder worden, houdt de oplossing in dat we deze creatieve denkprocessen blootleggen.

Dit betekent dat we in plaats van creatief te zijn, af moeten leren hoe we NIET creatief moeten zijn. Dit kost natuurlijk wat moeite.

Een professionele bodybuilder kreeg hun lichaam niet van de ene dag op de andere. Het werd bereikt door jarenlang hard werken en toewijding die in training zijn gegaan. Hetzelfde kan gezegd worden voor creativiteit.

Het creatieve denkproces

De eerste stap om je brein creatief te laten omscholen, is het creatieve denkproces te begrijpen.

Er zijn vier fasen in dit proces:

Fase I: voorbereiding

De voorbereidingsfase omvat het identificeren van het probleem dat een creatieve oplossing vereist en het verzamelen van de ruwe feiten en materialen die nodig zijn voor het vinden van deze nieuwe oplossingen.

Dit is de fase waarin modafinil het nuttigst is om het creatieve proces te stimuleren.

MODAFINIL NEDERLAND WIKI SITE

Stadium II: Incubatie

Deze fase omvat het onbewuste denkproces van het vinden van een oplossing voor een probleem. Dit impliceert enige tijd doorgebracht NIET na te denken over het probleem. Het moet in het onderbewustzijn zitten en een tijdje stoven.

Modafinil wordt niet aanbevolen voor deze fase.

Fase III: Verlichting

De verlichtingsfase is het ‘EUREKA’-moment waarop de creatieve oplossing zich aandient. Dit is de fase die we proberen te bevorderen door de voorbereidings- en incubatiefase op te zetten.

Modafinil wordt niet aanbevolen voor deze fase.

MODAFINIL NEDERLAND WIKI SITE

Stadium IV: verificatie

Dit is de laatste fase, waarin het eureka-moment nader wordt onderzocht om de geldigheid ervan te onderzoeken.

Dit is een andere fase waarin modafinil nuttig kan zijn als een manier om het idee echt in meer detail te verkennen om te bepalen waar het moet worden verbeterd.

Hoe kan Modafinil helpen met creativiteit?

Modafinil kan een zeer nuttige tool zijn om het creatieve proces te bevorderen. De belangrijkste voordelen liggen in de voorbereidingsfase (fase I) en de verificatiefase (fase IV). Dit zijn de stadia die het meest nodig hebben grunt werk en inspanning, terwijl de andere etappes rekenen op natuurlijke cognitieve processen.

Modafinil is nuttig omdat het ons vermogen om productief te werken dramatisch kan verhogen, waardoor het veel meer gedaan krijgt dan normaal.

Het vertraagt ​​het begin van vermoeidheid, waardoor we langer en harder kunnen werken.

Modafinil verhoogt ook de dopamineconcentraties in de hersenen, die sterk betrokken zijn bij het proces van leren en het verzamelen van gegevens.

Het is echter niet altijd zo eenvoudig. Weten hoe modafinil dopamine beïnvloedt en hoe veranderingen in dopamine het creatieve proces beïnvloeden, kan de effectiviteit van het gebruik van modafinil voor het ondersteunen van het creatieve denkproces drastisch verbeteren.

 TABLE WITH PRICES
MODAFINIL NEDERLAND WIKI SITE

Modafinil & dopamine

Patiënten die lijden aan aandoeningen zoals ADD en ADHD (die een typisch slecht concentratievermogen hebben) bleken gemiddeld een laag dopamine-gehalte te hebben [1].

De conventionele behandeling voor deze aandoening is modafinil, Adderall of Ritalin, die allemaal werken om deze dopamine tot normale niveaus te stimuleren.

Hierdoor kunnen ze zich veel gemakkelijker concentreren, waardoor hun leervermogen verbetert.

Bij gezonde personen zijn dopamine niveaus over het algemeen geen probleem.

Wanneer ze medicijnen nemen zoals modafinil die dopamine stimuleren, gaan de niveaus boven normaal. Dit plaatst mensen in een staat van intense focus en concentratie tijdelijk. Het kan ons vermogen om zich te concentreren op een enkele taak meerdere uren per keer dramatisch verbeteren.

Hoge dopamine

Modafinil verhoogt dopamine terwijl het actief is in het lichaam.

Het doet dit door de activiteit van een speciaal eiwitcomplex dat wordt gevonden op de synapsen die reabsorb gebruikt dopamine te verminderen.

Wanneer dit eiwitcomplex (bekend als DAT) wordt geremd provigil kopen, beginnen de dopamineconcentraties buiten de synapsen te stijgen, wat leidt tot verhoogde effecten.

Hoge dopaminegehaltes zijn niet direct gunstig voor het proces van creativiteit, maar het is zeer gunstig tijdens de fase van gegevensverzameling.

Modafinil voor fase I: voorbereiding

Vanwege een verhoging van de dopaminewaarden, samen met het vermogen van modafinil om vermoeidheid te vertragen, wordt het best gebruikt tijdens de voorbereidingsfase.

De voorbereidingsfase omvat het grootste deel van het harde werk. Hier moet je het probleem identificeren dat een creatieve oplossing vereist en het nodige onderzoek doen om een ​​antwoord te vinden of creatieve ideeën te produceren.

Als u een paper schrijft, betekent dit dat u het doel van de paper moet uitzoeken en verschillende vormen van onderzoek moet doorzoeken om al uw informatie bijeen te brengen en te ordenen.

Als u een foto wilt schilderen of muziek wilt schrijven, kan dit betekenen dat u andere soortgelijke werken moet analyseren om een ​​idee te krijgen van wat u wilt produceren.

Modafinil is een UITSTEKEND hulpmiddel voor dit deel van het proces.

Mensen die modafinil gebruiken, rapporteren vaak dat ze 15 of 20 uur spenderen aan het verzamelen en interpreteren van gegevens.

MODAFINIL NEDERLAND WIKI SITE

Vermijd Modafinil voor de volgende twee fasen van het creatieve proces

Daar is een goede reden voor, meestal vanwege het effect van modafinil op dopamine.

Lage dopamine en creativiteit

Interessant is dat LOW-dopaminegehaltes eigenlijk in verband zijn gebracht met verbeterde creativiteit [2].

Ja, je hoorde me … lage dopamine niveaus kunnen de creativiteit verbeteren.

Een recent onderzoek [2] onderzocht de bevindingen van een aantal oudere onderzoeken waaruit bleek dat patiënten met schizofrenie gedrag over het algemeen creatiever waren dan gezonde mensen [3].

Vervolgens werd geredeneerd dat lage dopamine-activiteit in een speciale regio van de hersenen bekend als de thalamus de beste verklaring was voor deze bevindingen.

Onderzoekers merkten op dat verhoogde dopamineconcentraties in de thalamus gunstig zijn voor leren, en voor het verzamelen en ophalen van informatie, maar het proces van ‘convergent denken’, een belangrijk element van het creatieve proces, belemmeren.

Daarom worden de fasen 2 en 3 van het creatieve proces (incubatie en verlichting) het best bereikt ZONDER modafinil.

Dit wordt verder verbeterd als modafinil wordt ingenomen tijdens de voorbereidingsfase. Het veroorzaakt een rebound-daling van dopamine direct na de dosis, wat de incubatie- en verlichtingsstappen bevordert.

Modafinil voor fase IV: validatie

Als je eenmaal enig inzicht hebt gehad en hopelijk in fase III een “eureka-moment” hebt geproduceerd, is het nu tijd om het idee te valideren.

Modafinil komt weer van pas in deze fase omdat het meer gromwerk inhoudt om het idee te testen en het toe te passen.

Deze fase omvat veel vallen en opstaan ​​en kan zeer tijdrovend zijn, afhankelijk van waar de creativiteit op wordt toegepast.

Modafinil kan in deze fase een geweldig hulpmiddel zijn om veel tijd te besteden aan het voltooien van het idee.

Nog enkele tips voor ondersteuning van het creatieve proces

1. Als je creatief wilt zijn, moet je met creatieve mensen rondhangen

U bent in feite de som van de 5 naaste mensen in uw leven. Natuurlijk is dit een vereenvoudigde verklaring, maar het is niet ver weg.

Als mensen hebben we de neiging elkaar te imiteren.

Dit is de reden waarom mensen die in een bepaald deel van de wereld wonen allemaal relatief vergelijkbaar zullen spreken in vergelijking met andere delen van de wereld, of zelfs hetzelfde land. Je kunt altijd vertellen waar iemand het grootste deel van zijn tijd doorbrengt als je bekend bent met het accent.

Dit geldt ook voor zaken als creativiteit.

Als de meeste van uw vrienden en familie geen creatieve mensen zijn, is het onwaarschijnlijk dat u dat ook bent.

Een van de beste manieren om het gewenste attribuut te krijgen, is om mensen die dat attribuut hebben te vinden en zoveel mogelijk om hen heen te houden. Dit is ook hoe mentorschap werkt.

Zoek naar creatieve mensen via Meetup-groepen , woon conferenties en lezingen bij en ga naar plaatsen zoals kunstgalerijen of muziekfestivals.

2. Zoek naar verschillende manieren om hetzelfde te doen, zelfs als u al een snelkoppeling kent

Zoals eerder vermeld, hebben we natuurlijk creatieve vermogens wanneer we worden geboren, maar leren we niet creatief te zijn door snelkoppelingen te ontwikkelen.

Probeer gewone dagelijkse problemen aan te pakken met nieuwe oplossingen om creatief te denken.

Misschien kun je op zoek naar een alternatieve manier van werken of jezelf dat nieuwe bureau bouwen in plaats van het te kopen.

3. Sta jezelf toe om fout te zijn

Dit is een fundamenteel onderdeel van het creatieve proces dat vaak over het hoofd wordt gezien.

Een deel van de reden waarom onze hersenen leren minder creatief te worden, is een poging om te voorkomen dat je fout zit. We vinden het beschamend als we het echt als iets constructiefs beschouwen.

Er bestaat niet zoiets als een slecht idee, alleen maar bouwstenen voor betere ideeën.

MODAFINIL NEDERLAND WIKI SITE

4. Zoek naar aanvullende training

Hoe meer informatie en training u heeft, hoe groter uw potentieel voor creatieve output is. Dit geldt vooral als de aard van je training divers is.

Een geweldige manier om creativiteit gemakkelijker te maken, is door nooit te stoppen met leren. Volg weekendcursussen, ga voor die masteropleiding of start een nieuwe hobby.

Alle vormen van leren en elk onderwerp van leren is nuttig, omdat je hierdoor ideeën kunt opdoen voor een grotere hoeveelheid kennis.

Laatste gedachten over het gebruik van Modafinil voor creativiteit

Om samen te vatten, modafinil kan een uitstekende tool voor creativiteit zijn als het op de juiste manier wordt gebruikt.

Er zijn vier fasen in het creatieve proces, modafinil is nuttig voor fase I – de voorbereidingsfase .

Hier ga je zitten en kijk je naar het probleem (of canvas) en zoek je uit welke informatie je nodig hebt om het antwoord te vinden. Modafinil helpt u om vele uren informatie te verzamelen.

Fasen II en III kunnen het best worden gedaan zonder modafinil. Hier probeer je niet meteen aan het probleem te denken en laat je onderbewustzijn zijn berekeningen uitvoeren. Het idee zal later naar je toe komen als je het het minst verwacht.

Fase IV is opnieuw een goed moment om modafinil te gebruiken. Hier valideer je het idee en kijk je hoe ver je kunt gaan.

Over het algemeen kan modafinil een geweldig hulpmiddel zijn om te gebruiken tijdens het creatieve proces. Of u nu aan het schilderen bent, schrijft of op zoek bent naar een antwoord op een moeilijke vraag, het omarmen van de manier waarop onze geest werkt en gebruik maken van hulpmiddelen zoals modafinil, kan het creatieve proces veel meer haalbaar maken.

8.7 10

EDITOR REVIEW

Modafinil voor creativiteit

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit sed do eiusmod tempor incididunt ut labore. Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit.

1
DESIGN9.0
DEVELOPMENT8.0
WORDPRESS9.0

About The Author Modafinil Wiki

Wij zijn een team van Nederlandse bio-hackers, fitness- en gezondheidsfans die toegewijd zijn om u het laatste nieuws over nootropics en menselijke optimalisatie te bieden. De afgelopen 6 jaar hebben we deel uitgemaakt van de nootropische industrie in Nederland die miljoenen mensen helpt de cognitieve prestaties te verbeteren met behulp van Modafinil smart drugs en andere noötropica.

comments (0)