Last Updated on

Cafeïne voedt de productiviteit van de wereld.

PICTURE

Wereldwijd worden dagelijks meer dan een miljard kopjes koffie gedronken, waardoor koffie de op één na meest verhandelde handelswaar ter wereld is.

Het is maar de tweede olie.

Omdat olie de brandstof is voor de industrie, is koffie de brandstof of menselijke productiviteit.

Modafinil is een veel nieuwere verbinding in vergelijking met cafeïne, maar lijkt qua effect op elkaar.

Als koffie 91 octaanbenzine is, is modafinil vliegtuigbrandstof.

Kunnen cafeïne en modafinil worden gemengd? Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik het veilig doe? Blijf lezen om erachter te komen.

Modafinil en cafeine

Wat is Modafinil?

Modafinil heeft een soortgelijk effect als cafeïne – alleen veel sterker.

Het wordt beschouwd als een stimulerende en een eugeroïsche (iets dat wakkerheid bevordert).

Mensen nemen modafinil om vermoeidheid te bestrijden en de totale productiviteit op het werk of op school te verhogen.  Het wordt gebruikt om de focus en concentratie te verbeteren door dopamine-niveaus in de hersenen te verhogen.

Studenten, bedrijfsleiders en creatieven gebruiken het om moeilijke of vervelende projecten te doorlopen en verlengen de beschikbare werkuren door slaperigheid te vertragen.

Modafinil versus cafeïne

Hoewel er veel overeenkomsten zijn tussen cafeïne en modafinil, zijn er ook veel verschillen.

De hersenen functioneren door een complexe reeks van chemische reacties en elektrische impulsen. Ze communiceren met elkaar om alles te sturen, van homeostase (interne klimaatregeling) tot verbeeldingskracht en geheugen.

Naast de complexiteit zijn er veel verschillende neurotransmitters, enzymreacties en andere factoren die kunnen worden gebruikt om de functionaliteit van de hersenen te veranderen.

De hersenen en de rest van het zenuwstelsel hebben in wezen twee verschillende helften; het  sympathisch zenuwstelsel (SNS) en het  parasympathisch zenuwstelsel (PNS) .

Modafinil en cafeine

Twee concurrerende kanten aan het zenuwstelsel

A) De SNS: stimulatie

De SNS is verantwoordelijk voor het stimuleren van lichaam en geest.

Het wordt gebruikt om ons overdag wakker te laten voelen en verhoogt ons fysieke vermogen wanneer we het nodig hebben om door moeilijke of stressvolle situaties te komen.

B) De PNS: ontspanning

Het PNS wordt gebruikt om de effecten van de SNS te stoppen.

Het wordt gebruikt om het lichaam in een staat van ontspanning te brengen en maakt ons ‘s nachts moe. Het helpt ons ook om weer normaal te worden na het ervaren van stress.

De PNS werkt ook om de functies van het herstellichaam, zoals de spijsvertering en de immuunfunctie, te verbeteren.

Modafinil en cafeïne werken beide via de sociale netwerksites

Modafinil en cafeïne worden beide als stimulerende middelen beschouwd omdat ze de meeste van hun effecten op de neurotransmitters die betrokken zijn bij de SNS produceren.

Door de SNS te vergroten, activeren we delen van de hersenen die ons wakker laten voelen.  Het kan ook veranderingen veroorzaken in de transmissiesnelheden van de zenuwen. Met snellere zenuwsignalen kunnen we meer berekeningen per seconde maken, wat leidt tot snellere reactietijden en een verbeterde besluitvormingscapaciteit.

Modafinil en cafeïne verschillen van elkaar in de manier waarop ze de SNS stimuleren.

Modafinil en cafeine

Cafeïne “remt” slaperigheid

De cafeïne-molecule werkt door de effecten van een verbinding genaamd adenosine te blokkeren  .

Adenosine bouwt zich natuurlijk op gedurende de dag. Het is een bijproduct van de gezonde zenuwfunctie.

Naarmate adenosine niveaus stijgen, beginnen ze de zenuwcellen te vertragen. Het voegt een vertraging toe om ze langzamer te laten vuren.  Dit is bedoeld om ons slaperig te maken aan het einde van een lange dag.

Cafeïne werkt door de receptor te bezetten die de adenosine-moleculen accepteert, waardoor de effecten van adenosine stoppen.

Cafeïne verhoogt de stressreactie

Cafeïne bindt en activeert ook aan onze adrenaline-receptoren. Dit veroorzaakt het stressresponsproces, waardoor het SNS wordt geactiveerd.

De sterkte van cafeïne op deze receptoren is vrij laag in vergelijking met ons ingebouwde stress-modulerend hormoon, cortisol, maar is voldoende om merkbare resultaten te produceren.

Dit is gedeeltelijk waarom we ons zenuwachtig en angstig voelen als we te veel koffie drinken. Wat we in essentie ervaren, is een “stressvolle situatie” – fysiologisch gezien.

Modafinil moduleert de slaap-waakcyclus

Modafinil moduleert de slaap-waakcyclus

We hebben een biologische klok in het lichaam, gekalibreerd door routine en blootstelling aan daglicht.

Het gaat om een ​​zorgvuldige balans van hormonen en neurotransmitters (voornamelijk cortisol en melatonine) waardoor we ons ‘s morgens wakker voelen en’ s nachts moe zijn.

Modafinil heft dit systeem op om ons wakker te laten voelen.

Het werkt door het stimuleren van een verbinding genaamd orexin, die wordt gebruikt om “wakker” sensaties veroorzaakt door de SNS uit te voeren.

Modafinil verhoogt dopamine

Dopamine is een van de belangrijkste neurotransmitters in de modafinil wiki hersenen. Het wordt gebruikt om stemming, seksuele functie, hormoonproductie, beloningscentrum, straf en concentratie te reguleren.

Modafinil heeft het extra voordeel ten opzichte van cafeïne in zijn vermogen om dopamine-niveaus te verhogen . Dit maakt het veel beter als een waakzaamheidsbevorderende medicatie met als doel de productiviteit op het werk of op school te verhogen.

Do Caffeine & Modafinil Mix?

Cafeïne en modafinil  kunnen  worden gemengd, maar met enkele voorzorgsmaatregelen.

Additieve effecten

Wanneer u twee dezelfde geneesmiddelen mengt, riskeert u verhoogde kans op bijwerkingen.  Dit komt omdat de effecten additief kunnen zijn. Dit betekent dat ze op elkaar bouwen om de algehele effecten te verbeteren.

Dezelfde effecten, verschillende mechanismen

Afgezien hiervan is het ook voordelig om beide te mixen, omdat ze weliswaar dezelfde effecten hebben, maar verschillende mechanismen van elkaar hebben.

Hierdoor heeft de mix een groter voordeel ten opzichte van waakzaamheid dan elke verbinding alleen.

Sommige mensen die moe zijn vanwege adenosine, zullen niet hetzelfde niveau van verbetering vinden met modafinil als met cafeïne.

Aan de andere kant zullen mensen die moe zijn vanwege hun slaap-waak cyclus, niet zoveel verbeteringen vinden met alleen cafeïne als ze dat met modafinil doen.

Dit is waarom veel mensen ervoor kiezen om cafeïne en modafinil te mengen.

Hoe cafeïne te mengen met Modafinil

Er zijn twee manieren waarop u cafeïne en modafinil kunt mengen;

1. Koffie of thee mengen met Modafinil

Een koffie

Koffie is waarschijnlijk de meest populaire manier waarop cafeïne wordt gecombineerd met modafinil.

Dit is de meest voorkomende vorm van de verbinding en is gemakkelijk te vinden.

Een gemiddelde kop koffie bevat ongeveer 100 mg cafeïne. Aangezien het ongeveer 6 uur kost voordat cafeïne door het systeem stroomt, is het aan te raden om elke 6 uur, of 100 mg om de 3 uur, maximaal 200 mg cafeïne te consumeren.

Dit betekent dat je elke drie uur ongeveer één koffie krijgt.

Modafinil moduleert de slaap-waakcyclus

B) Groen, Oolong of zwarte thee

Thee is een andere manier om cafeïne te krijgen maar komt met een aantal nadelen.

Er zit genoeg cafeïne in thee. Cafeïne heeft echter een slechte oplosbaarheid in water. Dit betekent dat u de bladeren voor een lange periode van tijd moet steilen en kokend water moet gebruiken om de juiste hoeveelheid cafeïne in uw kopje te krijgen.

In tegenstelling tot koffie kunnen hete temperaturen de smaak van thee drastisch veranderen. Bij hogere temperaturen en langere extractietijden worden meer van de ongewenste, bittere principes in de theeplant in het brouwsel geëxtraheerd.

Dit betekent dat je, om voldoende cafeïne in je thee te krijgen, te veel moet brouwen, wat niet erg lekker smaakt.

Als je thee als cafeïnebron gebruikt, zorg er dan voor dat het brouwsel voor een lange tijd (meer dan 5 minuten) ondergedompeld is. Een 250 ml kopje thee bevat ongeveer 27 mg cafeïne. Als u elke 6 uur streeft naar de 200 mg-dosis, kunt u elk uur maximaal ongeveer 1 kopje thee drinken.

C) Yerba Maté

Een andere uitstekende optie voor cafeïne is om een Zuid-Amerikaanse kruiden te drinken thee bekend als Yerba Maté.

Yerba Maté is een grote boom met bladeren met veel cafeïne en andere verwante alkaloïden.

Een van de beste dingen aan yerba maté is dat het minder bijwerkingen heeft dan andere cafeïnebevattende kruiden. Dit komt voornamelijk door de aanwezigheid van een soortgelijke alkaloïde bekend als theobromine. Dit is dezelfde samenstelling die chocolade stimulerend maakt.

Theobromine heeft vergelijkbare effecten als cafeïne met betrekking tot de stimulerende voordelen, maar biedt extra effecten die de meeste ongewenste bijwerkingen van cafeïne teniet doen. Het voorkomt pieken in de bloeddruk en verlaagt angst en winderigheid.

Een kopje (250 ml) yerba maté thee bevat ongeveer 30 mg cafeïne.

Modafinil moduleert de slaap-waakcyclus

2. Inname van cafeïnepillen of poeder met Modafinil

Cafeïnepillen zijn een andere geweldige manier om cafeïne te mengen met modafinil.

Met pillen of poeders kun je precieze doses van je cafeïne maken. Hierdoor kunt u de kans op het ontwikkelen van bijwerkingen verkleinen en kunt u eenvoudig de combinatie “inbellen”.

Cafeïnepillen zijn vaak verkrijgbaar in verschillende doses, waaronder 15, 50, 100 en 200 mg.

We raden aan te streven naar ongeveer 100 mg elke 3-6 uur bij het mengen van cafeïnepillen met Modafinil.

Onthoud deze 3 dingen als u Modafinil mengt met cafeïne

Of u modafinil mengt met koffie, thee of cafeïnepillen, er zijn enkele belangrijke dingen om te onthouden bij het mengen.

1. Verkrijg de juiste timing

Hoewel cafeïne op elk moment van de dag kan worden ingenomen bij het mengen met modafinil als je er goed over doet, kun je veel meer krijgen van de combinatie.

Zoals vermeld, werkt cafeïne het beste als adenosine zich begint op te bouwen in de hersenen. Dit gebeurt als een bijproduct van de normale zenuwfunctie.

Daarom zal cafeïne het meest te bieden hebben later op de dag nadat adenosine is begonnen op te bouwen in de hersenen.

De meeste mensen die cafeïne en modafinil mengen, nemen hun modafinil vroeg in de ochtend zoals gebruikelijk, samen met een kleine koffie of een laag gedoseerde cafeïnepil (tot 100 mg). Dan nog een dosis later in de middag als adenosine begint op te bouwen.

Modafinil moduleert de slaap-waakcyclus

2. Kies het in

Iedereen is anders en daarom zullen de effecten van een bepaald medicijn en elke specifieke combinatie verschillen van persoon tot persoon.

We kunnen richtlijnen bieden om u op weg te helpen met doseren en mixen. Dit moet altijd worden aangepast, afhankelijk van hoe dit met name uw lichaam beïnvloedt.

Als u begint met de combinatie 100 mg cafeïne en 200 mg modafinil en vindt dat het te stimulerend is, neem dan de volgende keer een kleinere dosis in, of spreid ze nog verder uit.

Probeer in plaats daarvan 50 mg cafeïne met je 200 mg modafinil.

Onthoud dat het doel niet is om zo wakker mogelijk te zijn; het is om je productiever te maken en vermoeidheid af te weren, zodat je meer gedaan kunt krijgen.

3. Weet hoe je angst moet behandelen

De meest voorkomende bijwerking van deze combinatie is angst.  Dit komt omdat het een van de belangrijkste bijwerkingen is van beide geneesmiddelen.

Hoewel de kans op het ontwikkelen van angst kan worden verminderd, kan het toch van tijd tot tijd optreden wanneer modafinil wordt gebruikt, en met name wanneer andere stimulanten met modafinil worden gemengd.

Het is handig om te weten hoe u dit moet beheren en / of voorkomen.

Angst is een directe weergave van een overactief zenuwstelsel (specifiek SNS). Daarom is de beste manier om het probleem aan te pakken, het vergroten van de tegenovergestelde kant van het zenuwstelsel, het PZS.

Het PNS is betrokken bij de meeste van onze onwillekeurige lichaamssystemen (wat betekent dat we er geen bewuste controle over hebben). Dit omvat onze hartslag, immuunfunctie, spijsvertering en ademhalingsfrequentie.

Van al deze systemen is de ademhalingsfrequentie de enige waarover we controle hebben. Het is zowel vrijwillig ALS onvrijwillig.

Denk er eens over na, als je je niet concentreert op je ademhaling, doe je dat automatisch, maar als je erover nadenkt, kun je ook je exacte ademhalingssnelheid regelen.

Het regelen van onze ademhalingsfrequentie is de beste manier om handmatige controle van de PNS te nemen.

Om dit te doen, hoef je alleen maar langzame, ritmische ademhalingen te maken. Eén ademhaling elke 6 of 7 seconden.

Van dit eenvoudige proces is aangetoond dat het de belangrijkste factor is in praktijken zoals meditatie die ons in een staat van rust en duidelijke focus brengen.

Er is een heel studiegebied genaamd “hartslagvariabiliteit”. Het omvat het meten van de veranderingen in de hartfrequentie om de activiteit van het PNS te meten.

Dit is bij FAR de eenvoudigste en meest effectieve manier om angst te beheersen voor modafinil en cafeïne.

Meer informatie over het omgaan met de bijwerkingen van modafinil.

Modafinil moduleert de slaap-waakcyclus

Is het mengen van cafeïne en modafinil veilig?

Het combineren van cafeïne en modafinil is een gangbare praktijk. Het grootste probleem met de combinatie komt van de bijwerkingen die beide verbindingen gemeen hebben.

Er kunnen ook enkele interacties in de lever zijn, waardoor het vermogen tot ontgiften wordt verminderd.

Er is een verhoogd risico op bijwerkingen

Omdat beide verbindingen een stimulerend effect hebben op het centrale zenuwstelsel, is het gemakkelijk hyperstimulatie te veroorzaken. De bijwerkingen hiervan zijn  angst ,  slapeloosheid ,  nervositeit ,  hart  hartkloppingen , en  spier  tremoren .

Als u al regelmatig aan een van deze bijwerkingen lijdt, is de combinatie mogelijk niet voor u.

Het kan metabolisme / ontgifting problemen veroorzaken

Alle geneesmiddelen moeten door de lever worden gemetaboliseerd (detoxed) voordat het uit het lichaam in de urine of via het darmkanaal kan worden uitgescheiden.

Modafinil en cafeïne delen een van dezelfde metabolieten (CYP3A4). Bij de meeste mensen is dit geen probleem, omdat het lichaam meestal de filtercapaciteit van de lever zal aanpassen en vergroten.

Soms is het lichaam echter niet in staat zijn metaboliserende / ontgiftende kracht te vergroten, waardoor een opeenhoping van chemische stoffen ontstaat die wachten om door het proces te gaan.

Hierdoor zouden cafeïne en modafinil langer in de bloedbaan blijven. Zolang je deze twee verbindingen niet elke dag combineert, zou dit geen probleem zijn.

Als u echter dagelijks modafinil en cafeïne gebruikt, kunnen de concentraties na verloop van tijd stijgen tot onveilige waarden.

Om dit te voorkomen, wordt aanbevolen dat u ten minste één vrije dag vrij neemt van beide stoffen. Hierdoor zou elk van de verbindingen die in de bloedbaan achterblijven veilig kunnen worden geëlimineerd.

Wanneer moet u mengen met Modafinil en cafeïne vermijden?

Als u lijdt aan een hart- en vaatziekte of andere aandoeningen zoals de ziekte van Addison, Hashimoto of Graves, wordt aangeraden modafinil EN cafeïne volledig te vermijden.

Falen in het geneesmiddelenmetabolisme  (leverproblemen),  uitscheiding  (nier- en lever- / galblaasaandoeningen) of problemen met het  centrale zenuwstelsel (zoals angst, Alzheimer of epilepsie)  kunnen problematisch zijn bij het gebruik van cafeïne en modafinil.

Een andere noötropische alfa-GPC, vinpocetine of L-theanine is misschien een betere optie voor deze personen.

Waar Modafinil te kopen

Modafinil kan worden gekocht bij uw plaatselijke apotheek met een geldig doktersrecept. Het kan ook vrij eenvoudig online worden gekocht zonder een recept.

Buying modafinilonline is ook de beste manier om generieke versies van het medicijn te kopen, wat u duizenden euro’s per jaar kan besparen.

Generieke pillen bevatten exact dezelfde actieve ingrediënten en doseringen, maar kosten veel minder dan de dure merkversies zoals Provigil® en Nuvigil®.

9.0 10

REVIEW

Modafinil en cafeine

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus

1
Design8.0
Development9.0
Marketing10.0

About The Author Modafinil Wiki

Wij zijn een team van Nederlandse bio-hackers, fitness- en gezondheidsfans die toegewijd zijn om u het laatste nieuws over nootropics en menselijke optimalisatie te bieden. De afgelopen 6 jaar hebben we deel uitgemaakt van de nootropische industrie in Nederland die miljoenen mensen helpt de cognitieve prestaties te verbeteren met behulp van Modafinil smart drugs en andere noötropica.

comments (0)