Last Updated on

Modafinil is een van de meest populaire productiviteitsverhogende medicijnen ter wereld.

PICTURE

Het wordt gebruikt door zowel studenten als zakelijke professionals om hun inspanningen te verbeteren door vermoeidheid uit te stellen om meer werkuren uit hun dag te halen.

Alcohol is aan de andere kant verre van een productiviteitsverhoger.

Alcohol heeft zelfs een negatief effect op zowel de productiviteit als de cognitieve functie – modafinil en alcohol vormen een onwaarschijnlijke combinatie.

Er zijn echter enkele voorbeelden van momenten waarop het nuttig kan zijn om de twee te mengen. In andere gevallen kunnen de twee medicijnen op dezelfde dag om verschillende redenen worden ingenomen – wat resulteert in een vermenging van de twee in het lichaam.

Veel mensen vragen zich af hoe veilig deze combinatie is en hoe ze veilig kunnen worden gemengd.

Modafinil en alcohol

Waarom modafinil en alcohol mengen?

Ondanks dat ze vrijwel de tegenovergestelde effecten op elkaar hebben, worden modafinil en alcohol soms gemengd.

Hier zijn enkele van de hoofdscenario’s waarin alcohol en modafinil in het lichaam kunnen worden gemengd.

1. Om energie te stimuleren voor een evenement

Ben je ooit van een bijzonder lange werkdag afgekomen, moe en klaar voor je bed maar had je eerder plannen om naar een bruiloft of feest te gaan? De meesten van ons hebben het, en er is een serieuze motivatie voor nodig om opgeruimd te worden om de nacht door te brengen.

Modafinil biedt in deze situaties een uniek voordeel.

Als eugeroïde bevordert modafinil het wakker zijn in de hersenen. Hoewel het geen vervanging is voor de slaap, kan het dit enkele uren uitstellen. Hierdoor kunnen mensen blijven en evenementen bijwonen die ze niet willen missen, of gewoon niet vanwege sociale verwachtingen met vrienden en familie.

In veel gevallen wordt alcohol tijdens deze evenementen geserveerd, wat betekent dat de alcohol en Modafinil uiteindelijk in het lichaam gaan mengen.

Modafinil biedt in deze situaties een uniek voordeel.

2. Om de hele nacht wakker te blijven

Sommige mensen nemen zelfs modafinil terwijl ze al op een feest zijn om hen ‘s nachts meer wakker te laten voelen.

Dit is iets dat steeds populairder wordt op clublocaties en muziekfestivals waar de hele nacht muziek wordt gespeeld tot de vroege ochtend.

Dit veroorzaakt waarschijnlijk een interactie met alcohol en modafinil en kan in sommige gevallen leiden tot het mengen van modafinil met andere verbindingen of illegale middelen.

Modafinil biedt in deze situaties een uniek voordeel.

3. Onbedoeld door te drinken na een dag op Modafinil

Modafinil en alcohol worden soms ook onbedoeld gemengd.

Veel mensen nemen modafinil om een ​​moeilijk project te doorstaan, of dagelijks om aandoeningen zoals narcolepsie of ADHD te behandelen. Anderen menen dat dit de algehele productiviteit en adrafinil kopen waakzaamheid bevordert.

Als de dag voorbij is, kunt u ervoor kiezen om een ​​paar drankjes te drinken met een paar collega’s of vrienden.

De lange halfwaardetijd van Modafinil betekent dat deze het grootste deel van de dag en tot in de vroege uurtjes van de nacht in uw systeem zal blijven. Dit maakt het zeer waarschijnlijk dat alcohol en modafinil in het lichaam zullen worden gecombineerd, ook al is het niet de bedoeling geweest om ze te mengen.

Hoe Modafinil werkt

Modafinil oefent zijn voordelen uit door de concentratie van neurotransmitters geassocieerd met het wakende gedeelte van het centrale zenuwstelsel te verhogen.

Onze hersenen volgen natuurlijk een cyclus van waakzaamheid, gevolgd door een periode van slaperigheid.

Door de wakkere kant van dit proces te stimuleren, kunnen we alert en geconcentreerd blijven voor langere tijd.

Modafinil verhoogt de concentratie van een stof met de naam  orexin , die is belast met het stimuleren van de hersenen om een ​​waaktoestand te produceren.

Het verhoogt ook  dopamine  en  norepinephrine , twee essentiële neurotransmitters in de hersenen.

En ten slotte verhoogt het de concentratie van  histamine  in de hersenen die ook betrokken is bij het proces van het stimuleren van het zenuwstelsel.

Modafinil biedt in deze situaties een uniek voordeel.

Modafinil & Alcohol bevinden zich aan tegenovergestelde zijden van het spectrum

Verbindingen met psychologische effecten vallen meestal ergens in een spectrum tussen stimulerend en depressivum.

Modafinil kan ver aan de stimulerende kant van het spectrum worden gevonden, terwijl alcohol aan de depressieve kant is. Ze bieden bijna tegenovergestelde effecten op elkaar.

Terwijl modafinil stimulerende neurotransmitters verhoogt die ons meer alert maken, stimuleert alcohol ontspannen neurotransmitters die ons vermoeid doen voelen.

Dit maakt effecten van het mixen van de twee onvoorspelbaar. Het hangt ook veel af van de individuele dosis van elk.

De gevaren van het mengen van Modafinil en alcohol

1. Het veroorzaakt uitdroging

Zowel alcohol  als  modafinil bevorderen het waterverlies in het lichaam.  Dit komt omdat het lichaam water moet gebruiken om te metaboliseren en af ​​te breken, en ook omdat het het waterverlies van de nieren verhoogt in de hoop deze verbindingen sneller uit het lichaam te verwijderen.

Het mengen van de twee verbindingen kan de kans op uitdroging aanzienlijk vergroten.

MODAFINIL NEDERLAND WIKI SITE

2. Het kan een negatief effect hebben op de leverfunctie

Vrijwel alle verbindingen die het lichaam binnenkomen, worden op een bepaald moment door de lever gemetaboliseerd. De lever heeft de taak om actieve verbindingen om te zetten in inactieve metabolieten en ze voor te bereiden op uitscheiding via het spijsverteringskanaal of de nieren.

Zowel alcohol als modafinil moeten door de lever gaan om te worden geneutraliseerd en voorbereid voor eliminatie.

De lever heeft een reeks gespecialiseerde enzymen die belast zijn met het bereiken hiervan, de CYP450 iso-enzymen. Elke verbinding wordt gewoonlijk gemetaboliseerd door een of meer van deze enzymen.

Alcohol wordt afgebroken door enkele CYP450 iso-enzymen zoals CYP2E1 [1].

Modafinil wordt daarentegen gemetaboliseerd door een andere één van deze enzymen, bekend als CYP3A4 [2].

Het vereist veel energie om deze verbindingen in de lever af te breken.

Wanneer alcohol en modafinil op hetzelfde moment worden gemetaboliseerd, wordt de lever belast om ze af te breken.

De lever is verantwoordelijk voor vele andere processen in het menselijk lichaam, waaronder vetmetabolisme, suikermetabolisme, hormoonactivering en -klaring, en de productie van belangrijke transporteiwitten in de bloedbaan. Het is ook een primaire bron van maag-enzymen die verantwoordelijk zijn voor het afbreken van het voedsel dat we eten in moleculen die klein genoeg zijn om te absorberen.

Als de lever te lang wordt vertraagd, of te vaak om modafinil en alcohol uit het lichaam te verwijderen, kunnen zich andere problemen voordoen, waaronder een laag energieverbruik, hormonale onbalans, ontsteking en een slechte spijsvertering.

MODAFINIL NEDERLAND WIKI SITE

Hoe bijwerkingen van Modafinil & Alcohol verminderen

Als het nu niet duidelijk genoeg is, raden we NIET aan om modafinil en alcohol te mengen, maar als beide zouden worden gecombineerd, zijn er een paar dingen die u kunt doen om de kans op bijwerkingen te verminderen.

1. Verlaag de dosis van elk

De dosis van elk van deze geneesmiddelen zal de belangrijkste bepalende factor zijn voor het al dan niet reageren van een negatieve reactie.

Als u van plan bent om deze medicijnen te mengen, zorg er dan voor dat u een kleinere dosis neemt dan gewoonlijk om complicaties te voorkomen. Dit geeft de lever een kans om op de hoogte te blijven van wat het moet doen, en vermindert de kans om uitgedroogd te raken.

Bovendien melden veel gebruikers dat wanneer deze verbindingen worden gemengd, ze veel gemakkelijker dronken worden. Dit is waarschijnlijk te wijten aan het onvermogen van de lever om ze veilig te verwerken.

2. Take With Food

Veel van de slechte ervaringen die zijn gemeld bij het mengen van modafinil met alcohol op fora zoals Reddit, suggereren dat ze een lege maag hadden toen ze een of beide stoffen innamen.

Dit komt zeer vaak voor bij modafinil-gebruikers, omdat een van de meest voorkomende bijwerkingen een lage eetlust is.

Als je de hele dag zonder eten gaat en dan alcohol drinkt op een lege maag, loop je waarschijnlijk heel snel dronken en heb je waarschijnlijk ook een slechte ervaring door misselijkheid en braken.

Als er wat voedsel in de maag zit, wordt de opname van beide verbindingen vertraagd en krijgt het lichaam de voedingsstoffen die nodig zijn om de belasting van de lever en de hersenen in reactie op deze stoffen te beheersen.

MODAFINIL NEDERLAND WIKI SITE

3. Drink veel water

Zoals vermeld, bevorderen zowel alcohol als modafinil dehydratie in het lichaam. Dit kan een ernstige aandoening zijn als het te lang niet wordt aangevinkt.

De beste manier om dit te voorkomen is om veel water te drinken terwijl u modafinil en alcohol gebruikt.

Veel mensen vermijden water terwijl ze modafinil of alcohol consumeren, omdat ze vaak moeten urineren. Dit is erg onverstandig omdat het lichaam met een reden water door de nieren forceert in grotere hoeveelheden. Als er geen water wordt verbruikt, zullen de nieren niet in staat zijn om de verbindingen uit het lichaam te verwijderen, wat kan oplopen tot veel ernstiger gevolgen.

In veel gevallen zal het lichaam verschuiven van het elimineren van verbindingen door de nieren om het uit de zweetklieren in de huid te duwen. Dit kan een verscheidenheid aan ongewenste huidaandoeningen veroorzaken, zoals psoriasis en eczeem.

Bottom line-drink genoeg water.

4. Meng ze niet vaak en neem hersteldagen in

Soms kan het mengen van kleine hoeveelheden modafinil met alcohol geen ernstig risico voor het lichaam vormen; echter, langdurig gebruik zeker zal.

Het is belangrijk dat u, als u ervoor kiest om modafinil en alcohol te mengen, het elke dag of zelfs om de paar dagen moet vermijden.

Langdurig kan teveel belasting van de lever leiden tot aandoeningen zoals hoog cholesterol, hyperlipidemie, hartaandoeningen en diabetes.

Conclusie

Mengen van modafinil en alcohol wordt niet aanbevolen, maar in sommige gevallen kan dit geschikt zijn met zorgvuldige overweging en begrip van de manier waarop deze geneesmiddelen het lichaam beïnvloeden.

Wanneer de twee worden gemengd, neemt de kans op bijwerkingen van beide toe.

Black-outs, significante intoxicatie, misselijkheid / braken en visusstoornissen zijn allemaal vaak gemeld bij het mengen van de twee.

U kunt deze bijwerkingen vermijden door kleinere doses alcohol en modafinil in te nemen, waardoor u gedurende de hele week kunt herstellen, veel water kunt drinken en ervoor kunt zorgen dat zowel de alcohol als modafinil met voedsel worden ingenomen.

9.0 10

EDITOR REVIEW

Modafinil en alcohol

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit sed do eiusmod tempor incididunt ut labore. Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit.

1
DESIGN9.0
DEVELOPMENT9.0
UI/UX9.0

About The Author Modafinil Wiki

Wij zijn een team van Nederlandse bio-hackers, fitness- en gezondheidsfans die toegewijd zijn om u het laatste nieuws over nootropics en menselijke optimalisatie te bieden. De afgelopen 6 jaar hebben we deel uitgemaakt van de nootropische industrie in Nederland die miljoenen mensen helpt de cognitieve prestaties te verbeteren met behulp van Modafinil smart drugs en andere noötropica.

comments (0)